Rettentő szoros befutón hoppon maradtak a legnagyobb sztárok, új győztest avattak Párizsban!

Hirdetés

Az utolsó gála szakasz első részében a hagyományoknak megfelelően pezsgőztek és ünnepeltek a versenyzők. Természetesen szóba sem került, hogy Landa és Bardet között váltás történjen az egy másodperces különbség miatt.

A Champs-Élysées-re érkezve rögtön megkezdődtek a támadások. Négy elmenés is kialakult, köztük Tony Martin (Katusha Alpecin) is bevállalt, de senkinek sem volt esélye. A mezőny minden próbálkozást 20 másodpercen belül tartott.

A végső hajrában Dylan Groenewegen (Lotto NL Jumbo) rettentően hosszút nyitott, mégsem tudta senki lekerülni a cél előtt. A mindössze 24 éves fiatal sprinternek ez pályafutása legnagyobb sikere.

A sárga trikót tehát végül Christopher Froome (Team Sky) viheti haza, a dobogót 54 másodperc és 2 perc 20 másodperces hátránnyal egészíti ki Rigoberto Urán (Cannondale Drapac) és Romain Bardet (AG2R). Froome negyedik sárga trikóját nyerte, sorozatban a harmadikat. Ott lesz a Vueltán is.

A zöld trikót Michael Matthews (Team Sunweb) viheti haza óriási előnnyel André Greipel (Lotto Soudal) előtt. Matthews sokáig nagy harcban volt Marcel Kittellel (Quick-Step Floors), végül a német fel kellett, hogy adja a Tourt a 17. szakaszon.

A fehér trikó családon belül maradt, hiszen Adam Yates 2016-os győzelme után idén ikertestvére és csapattársa, Simon Yates viheti haza a legjobb fiatalnak járó ruhadarabot. Yates mögött tavalyhoz hasonlóan ismét Louis Meintjes (UAE Emirates) végzett.

A pöttyös trikót és a legagresszívabb versenyzőnek járó piros rajtszámot a francia Warren Barguil (Team Sunweb) viheti haza. A Sunweb így lemásolta a Tinkoff tavalyi sikerét, hiszen a már megszűnt orosz csapattal azonos díjakat vittek el.

A csapatversenyt 7 perc fölötti előnnyel a Team Sky nyerte.

Ez a Tour volt minden idők második leggyorsabb átlagsebeséget hozó Francia Körversenye. 40,997 km/h-s átlaggal nyert a győztes. A rekordot a 2005-ös Tour tartja 41 fölötti átlaggal.

A 2017-es Tour de France 21 szakaszának eredménye és a verseny teljes végeredményei:

Köszönjük az elmúlt három hetes figyelmeteket, a Vueltán találkozunk!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet