A május 12-én induló idei Magyar körverseny többéves kihagyás után tér vissza a fővárosba, de ismét lesz befutó a Kékesen és a Balaton partján is teker majd a mezőny.

A 2021-es Tour de Hongrie kapcsán számos fontos információt már korábban megtudhattunk: az utóbbi hónapokban biztossá vált, hogy a verseny a tavalyi nyár végi rendezést követően visszatér a tervezett májusi időpontra, a mezőny pedig hat World Tour csapattal és számos ProTeammel erősebbnek ígérkezik, mint valaha. Az útvonal azonban eddig nem volt ismert, kedd este viszont erre is fény derült.

Hirdetés

A tévébe tervezett útvonalbemutató végül szerdán délutánra csúszott, a Facebookon közzétett videóban azonban így is kiderült, merre halad majd a verseny. A műsor első perceiben a szervezők, majd később a legjobb magyar versenyzők, a címvédő Valter Attila, Peák Barna, Dina Márton és Fetter Erik idézték fel a tavalyi Magyar kör eseményeit és kiderült, hogy idén elsősorban az ország nyugati felébe látogat majd a mezőny.

A rajt az elmúlt évekhez hasonlóan Siófokon lesz, ezúttal azonban nem egy prológ, hanem egy Kaposvárra tartó mezőnyszakasz lesz a nyitány. A verseny a Balaton északi partján, Balatonfüreden folytatódik, innen egy dombos etap végén Nagykanizsára érkeznek majd a versenyzők.

A harmadik szakasz ismét tartalmaz majd emelkedőket, a veszprémi rajtot követően Pannonhalmára is ellátogat a mezőny, hogy végül Tatán legyen az aznapi befutó. Másnap jön a verseny királyszakasza, Balassagyarmatról a Kékes felé veszik az irányt a versenyzők, hogy az ország legmagasabb csúcsát kétszer (először Mátraházáig) megmászva teljesítsék a 204 kilométeres, több mint 3000 méter szintemelkedést tartalmazó távot.

Az igazi meglepetés azonban a záróetapra maradt, ugyanis 2017 óta először tért vissza Budapestre a Magyar körverseny. A Hősök Teréről induló, a Városliget és a Puskás Stadion érintésével megrajzolt körpályán 12 kört teljesítenek majd a csapatok.

Az idei verseny május 12-én rajtol majd, a királyszakasz a kékesi befutóval 15-én, míg a fővárosi zárás egy nappal később lesz. Az elmúlt évekhez hasonlóan az M4 Sport élőben adja majd a versenyt, de lehet számítani az Eurosport közvetítésére is.

A 2021-es Tour de Hongrie útvonala:

  • 1. szakasz, 2021. május 12., szerda, Siófok–Kaposvár (173 km)

  • 2. szakasz, 2021. május 13., csütörtök, Balatonfüred–Nagykanizsa (183 km)

  • 3. szakasz, 2021. május 14., péntek, Veszprém–Tata (142 km)

  • 4. szakasz, 2021. május 15., szombat, Balassagyarmat–Gyöngyös-Kékestető (204 km)

  • 5. szakasz, 2021. május 16., vasárnap, Budapest–Budapest (92 km)

A verseny hivatalos roadbookja ide kattintva tölthető le, ebben minden létező információt megtalálsz a 2021-es Tour de Hongrie-ról.

Minden, amit a 2021-es Tour de Hongrie-ról tudnod kell

A 2021-es Tour de Hongrie rajtlistája

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet