Bukások nehezítették a mezőny életét a Tour de Hongrie harmadik szakaszán. Gazdát cserélt a sárga trikó.

Hirdetés

A Magyar Körverseny a negyedik napon Paksról rajtolt, hogy 176 kilométer megtételét követően egy ceglédi körpályán dőljön el a szakaszgyőzelem sorsa. A távot némileg lerövidítették a szervezők, így a tervekkel ellentétben csak két teljes kör várt a célvárosban a bringásokra.

A nap első részében több szökés is kialakult, először Lovassy Krisztiánnal (Differdange Losch), majd Fejes Gáborral (Bátorfi – Trek), de egyik elmenés sem bizonyult ütőképesnek, végül a mezőny együtt haladt tovább.

Sajnos több bukás is volt a nap folyamán. Az első Solt után, 30 kilométer környékén, amiben az eritreai Habtom (Bike Aid) megsérült, mentő vitte kórházba, de állítólag nem esett komolyabb baja. A bukás következtében Bertalan Balázs (Kőbánya Cycling Team), Gyöngyösi Kevin (Tipográfia-DeGaVi), Hajdú Barna (Kontent-DKSI), Parti András (Cube-Csömör) és Goran Antonijevič (Szerbia) feladta a versenyt. A mezőny szétszakadt, de rövid idő után újra együtt tekertek a versenyzők

Az újabb vízválasztó pont a bugyi részhajránál következett. Nem sokkal előtte kialakult a nap szökevénycsoportja Palcak (Dukla Banska Bysrtica), Donders (Differdange-Losch) és a finn bajnok Manninen (FixIT) részvételével. A részhajrát Palcak vitte el, azonban nem sokkal később jött a következő bukás, amibe Peák Barnabás (Kontent-DKSI) is belekerült, csapattársát Fegyveres Mátét pedig a mentők látták el.

A szökés előnye a két percet is elérte, végül a mezőny a ceglédi pályán beérte őket, azonban a győzelem sorást még ők döntötték el. Palcak indította a hajrát, végül a finn bajnok Matti Manninen nyerte a szakaszt, aki a részhajrákon nyújtott teljesítményével a zödl trikót is magára húzhatja. Sunderland ért be a harmadik helyen, így átvehette a sárga trikót, a hajrában bukó Jermantól. A Ljubljana versenyzője nem sérült súlyosan, a mezőnnyel azonos időt kapott és a fehér trikót megtarthatja.

Az összetettben legjobban álló Peák Barnabás a mezőnnyel érkezett, így megőrizte harmadik helyét és a celeste trikót az összetettben. A top tízbe magyar részről ezúttal Móricz Dániel (Kőbánya Cycling Team) került be.

A Tour de Hongrie 3. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Fotók: Tour de Hongrie, Bellus Áron

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet