Az első nap után kifejezetten eseménytelen volt a Magyar Körverseny második szakasza, aztán az utolsó kanyar előtt ismét bekövetkezett a bukás, amibe a sárga trikós Jon Aberasturi is belekeveredett.

Hirdetés

A Debrecen és Hajdúszoboszló közötti 158 kilométeres sík szakaszon a hőség és az időnként befújó oldalszél játszották a főszerepet. Na, meg a szökés, ami először öt főből állt, de hamar felzárkózott rájuk Szatmáry András is. A magyar válogatott versenyzője ráadásul elvitte az első gyorsasági részhajrát is. Az elmenés előnye elérte a három percet is, így rövid ideig Szatmáry-n volt virtuálisan a sárga trikó.

A mezőny főleg a Mitchelton és azon belül is Peák Barna kemény munkájával azonban kontroll alatt tartotta a szökést, gyakorlatilag az egész nap során biztos volt, hogy nem a szökevények közül kerül majd ki a győztes. Tovább rontotta az esélyüket 40 kilométerrel a cél előtt Žiga Horvat esése: az Adria Mobil versenyzője hátra nézett, közben viszont ráfutott az előtte lévő kerekére és már a földön is találta magát. Horvat nyomban visszaült a kerékpárjára és fel is ért az elmenésre, de előnyük vészesen fogyatkozott.

A balmazújvárosi részhajrán Szatmáry még próbálkozott, de ezúttal csak a második hely jött össze neki. Ráadásul a szökés lényegében felbomlott, egyedül Arturo Gravalos húzta még 10 kilométerrel a célig.

A hajrában sajnos ismét nem maradtunk bukás nélkül. A célegyenes előtti utolsó kanyarhoz érkezve többen is elestek a benyúló lábú kordonok miatt – köztük az első szakaszt nyerő, sárga trikóban tekerő Jon Aberasturi (Caja – Rural) is elesett.

A két részre szakadt mezőny élén alig több mint egy tucat versenyző maradt. Közülük jó helyezkedéssel Jakub Mareczko (CCC Team) volt a leggyorsabb, aki két év után nyert újra profi versenyt. Mögötte a 2018-as Hongrie-n szakaszt nyerő Matteo Moschetti (Trek Segafredo) és az andronis Luca Pacioni végzett. Aberasturi betekert a célba, így megőrizte sárga trikóját, de a második helyre a jóváírásoknak köszönhetően feljött Szatmáry András. A szervezők információi szerint a legjobb húsz közé három magyar is bekerült, Karl Ádám a 14., Orosz Gergő a 17., Kusztor Péter pedig a 20. helyen ért célba.

A 2020-as Tour de Hongrie 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Vanik Zoltán / tdh.hu

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet