Káosz, bukások és eltévedés is nehezítette a versenyzők dolgát a harmadik napon.

Hirdetés

Velence és Siófok között 138 kilométert kellett megtennie a TOur de Hongrie mezőnyének. A nap szökésére közel negyven kilométert kellet várni, amikor az etap egyetlen hegyi hajrája után ellépett a mezőnytől a norvég Spikseth, az eritreai Eyob, a szlovén Finkst, a szerb Stefanovics és a Cube-Csömörből Dina Márton.

Az elmenés előnye elérte a nap során a két percet is, de végül Balatonfőkajárnál befogták őket. Ekkor Kalaba és Stefanovics a szerb válogatottból támadott és Siófokig 40-50 másodperc előnyt harcoltak ki maguknak. Csakhogy a városi körpályán – egyelőre tisztázatlan okokból – eltévedt a mezőny, és teljes káosz alakult ki. A szökés előnye felmorzsolódott, szembe mentek a mezőnnyel a kísérő autók között cikázva…

A szervezők azonnal léptek és célterületen megállították a versenyt. Némi szünet után az elmenés vissza kapta a 45 másodperc körüli előnyét, azonban a szerb duó nem bírta sokáig elöl, a mezőny befogta őket.

A szűk kanyarokkal is tarkított pályán már az első körben volt egy kisebb bukás, aminek következtében darabokra szakadt a mezőny. Sajnos a leszakadók között volt a celeste trikós Lovassy Krisztián (Differdange Losch) is, aki csapattársai segítségével sem tudott felérni a célig. A győzelemért egy nagyjából 20 fős csoport hajrázott, végül a szlovén Zirga Jerman (ROG – Ljubljana) nyert a sárga trikós Scott Sunderland (IsoWhey Sports SwissWellness Team) és a fehér trikós Peák Barna (Kontent-DKSI) előtt. Peák így átveheti majd a celeste színű trikót Lovassytól.

Jerman győzelmével a jóváírásnak köszönhetően átvette a sárga trikót Sunderlandtől és a zöld és a fehér is őt illeti meg.

A versenyt többen is feladták, köztük a korábbi profi Szeghalmi Bálint és csapattársa, a zöld trikós Szalontay Sándor (Bátorfi Trek).

A 2017-es Tour de Hongrie 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása (General fülre kattintva):

Fotók: tdh.hu / Bellus Áron

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet