Egyre inkább úgy látszik, hogy volt értelme csökkenteni a mezőny létszámát. A 2019-es Vueltán ismét hazaért egy elmenés, és ez már többször fordult elő, mint ahányszor egy csoport hajrázott a győzelemért.

Hirdetés

A rajt után nem sokkal kialakult a nap elmenése. A tízfős csoportból talán Nikias Arndt (Team Sunweb) volt a legnagyobb név, a német akár a sprintbefutóra is jó lehetett volna. Ugyanerre pályázott a főmezőny is, így nem engedték túl messzire az akciót, a nap nagy részében két perc alatt volt az előnyük.

A szakasz egyik döntő momentuma kevesebb mint 70 kilométerrel a cél előtt következett el, amikor bukás történt a mezőnyben egy szűk utas részen. A helyzetet tovább komplikálta, hogy nem sokkal később egy széles nyílt útszakaszra ért ki a mezőny, ahol befújt az oldalszél és a Movistar szét is rángatta a sort – ha volt bukás ha nem. Valverde és Quintana természetesen elöl maradt, a vörös trikós Roglič viszont hiába úszta meg a bukást, egyperces hátrányba került.

A Movistar egy darabig nem kegyelmezett, míg Valverde meg nem állította az embereit, ezzel biztosítva, hogy az összetett fair módon dőljön el. Roglič fel is zárkózott hamar, így ezen a napon az összetettben végül nem is történt változás. Roglič azonban elveszítette egy fontos segítőjét a Vuelta utolsó igazán kemény napjára, Tony Martin ugyanis feladta a versenyt a bukás következtében.

Az élen Rémi Cavagna lépett el a szökevényektől 30 kilométerrel a cél előtt és a francia bátor próbálkozása sikerrel járt. Az utolsó pillanatokban őrült tempót diktált a mezőny, de utolérni nem sikerült a Deceuninck – Quick-Step versenyzőjét és szakaszt nyert a Vueltán.

Holnap következik a 2019-es Spanyol Körverseny utolsó hegyi szakasza, ahol utoljára csaphatnak össze egymással az összetettre hajtó versenyzők.

A 2019-es Vuelta a Espana 19. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet