Az Olasz Kerékpáros Körverseny első igazán kemény hegyi befutóján magyar sporttörténelem született. A fehér trikóban tekerő Valter Attila a szökésből szakaszgyőzelmet szerző Gino Mäderhez képest fél percen belül, a nagy esélyesekhez közel érkezett a célba, így átvette a vezetést az összetettben.

Hirdetés

A Giro d’Italia 6. szakaszán 160 kilométer várt a versenyzőkre Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno között, a végén az első igazán komoly teszttel egy 707 méter magas heggyel. Ennek megfelelően az esélyesek csak két kilométerrel a cél előtt kezdtek el mozgolódni. Közülük is Egan Bernal volt a legaktívabb, akivel egy idő után csak Dan Martin, Giulio Ciccone és Remco Evenepoel tudta tartani a lépést.

Gino Mäder élete legnagyobb sikerét elérve kitartott az élen, a fő esélyesek fogatja pedig 12-14 másodperccel érkezett mögött. Az igazi szenzáció csak ezután következett, ugyanis Valter Attila csak Bernal utolsó rohamaiban szakadt le, akkor sem túlságosan. Végül csak 17 másodpercet kapott GC esélyesektől, így átvette a vezetést az összetettben. Soha még csak közelítő magyar eredmény sem született a profi kerékpársportban.

Valter Attila előnye az összetettben 11 másodperc Remco Evenepoellal szemben, Egan Bernal 16 másodperccel követi a magyar versenyzőt. Calter jó eséllyel a hetedik és a nyolcadik napon is megtarthatja a trikót, a következő komoly hegyi befutó csak a kilencedik szakaszon lesz.

A 2021-es Giro d’Italia 6. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet