Van értelme elküldeni a rendőrségnek a sisakkamerás felvételeket

Sokszor tűnhet úgy, hogy a pofátlan szabálytalankodókkal, közúti veszélyeztetőkkel szemben nincsen ellenszer, hiszen az esetek többségében a lebukás esélye igen alacsony. A rendőrség pofátlantanító videósorozata már fény az alagút végén, és hasonlóan pozitív lett a kicsengése az alábbi szegedi történetnek is.

Hirdetés

A napokban lettünk figyelmesek Szegedbicaj bejegyzésére, amiben egy Oskola utcában történt bringás-autós incidenst mutatnak be. Atomboy sisakkamerás felvételén jól látszik, hogy szemből egy mercedeses a duplazáróvonalat átlépve, a kerékpárossal szemben érkezik. A videó főszereplője igen karakán volt, ugyanis védtelen közlekedőként az életösztönök helyett inkább vállalta a konfliktust, aminek az lett a vége, hogy a kormányvégén csattant a Mercedes tükre.

Az autóvezető nem csak szabálytalanságok sorozatát követte el (dupla záróvonal, kerékpárúton autózás, forgalomtól elzárt terület), de gondoljunk csak bele, ha egy tükröt így telibekap a kormány, akkor az autó mennyire lehetett a bringás lábától? A videó és a Facebook poszt kommentelői szerint az Oskola utcában nem ritkák az ehhez hasonló esetek, hiszen a gyakran feltorlódó kocsisorban sokak számára csábító a csupán vonallal elválasztott kerékpárúton előnyt nyerni.

Az eset kapcsán a másik elszomorító tény az volt, hogy a feltöltő ugyan jelentette a rendőrségen a történteket (E-papír szolgáltatáson keresztül), azonban 9 hónap elteltével sem tűnt úgy, hogy foglalkoznának vele. Az üggyel kapcsolatban lapunk megkereste a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik rövid kutakodás után pozitív fejleményről számoltak be: az incidens után nem sokkal felkeresték az autóst, aki a felvételek láttán beismerte tettét, így rá helyszíni (szabálysértési) bírságot szabtak ki (ez 5-50 ezer forint közötti összeg lehet). Az autóvezető egyébként így mentette a menthetőt, mert ha nem ismeri el a tettét, csak súlyosbodhatott volna a büntetés.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

8 hozzászólás

 1. A fedélzeti kamera felvétele sokszor nem a valós állapotot, az ok-okozatot mutatja.
  A kamera nem rögzíti a látóterén kívüli történéseket.
  Miért is hajtott oda, valaki, ahová hajtott….Csak egyetlen példa :
  Gyerek kilép valaki elé, ezért átmegy a záróvonalon, de a szembe jövő kameráján csak az látszik, hogy szabályt szeg. Több országban helyesen teszik, hogy büntetik is ezeket a kamerákat.
  Kizárólag térfigyelő kamera képe ad tisztességes megítéléshez támpontot. Már szinte az ország teljes területére telepítették őket. A Teréz körúti robbantásnál ezek segítségével, több kerületen át tudták követni az elkövetőt.

 2. A merci is vétet, és a bringás is. Áta zebrán, keresztbe nem szabályosan ment a kerékpár sávba. És a kresz kimondja, hogy mást a szabályok betartására, nem kényszeríthetsz. Ha feljelenti a Gyökér mercist, remélem a tükröt kifizettetik vele, és szándékos rongálásért is felel.

 3. na eggennn… és járdákon dühöngő, szabálytalan, életveszélyes , szabályokat nem figyelembe véve , ön törvényű nyomorult biciklist hogy azonosít be a rendőrség ???
  ez csupán kérdés !!!

  az autóst , motorost rém egyszerű !!

 4. Én azt nem értem, hogy autót/motorkerékpárt csak érvényes vizsgával lehet vezetni, viszont kerékpárt (ami ugyanabban a közlekedésben vesz részt) rendszám (=azonosítás) nélkül bárki vezethet.
  Legalább KRESZ vizsga + rendszám kellene a kerékpározáshoz!
  Így lenne igazságos…..

  • Várjá’már, Ész nélkül is vezetnek gépjárművet. Azt mikor szereznek be?
   Csak azt nem tudom miből gondolod, hogy aki épen bringán ül, annak nincs jogosítványa. Akkor ebből kiindulva mondhatjuk, hogy aki gyalogol, az még bringázni sem tud, vagy ha buszon ül éppen, akkor járni sem…
   Rendszám bazmeg, az…

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet