Christian Prudhomme a közelmúltban történt tragikus kerékpárbalesetek megelőzése érdekében szólalt fel.

Hirdetés

A 2018-as Francia Körverseny útvonalának prezentációján még mielőtt magáról az útról egy szót is ejtett volna, Christian Prudhomme így kezdte beszédét: „Szeretném egy négybetűs szóval kezdeni a beszédemet: elég. Vessünk véget a mészárlásnak! Túl sok kerékpárosnak kellett meghalnia az elmúlt hónapokban. Volt közöttük hobbi bringás és tapasztalt bajnok is. Michele Scarponira gondolok, akit a Liége-Bastogne-Liége előestjén ütött el egy kisteherautó.

Prudhomme néhány pillanattal később elővett egy kerékpáros mezt, ami arra hívja fel a gépjárművezetőket, hogy a kerékpárosokat biztonságosan, legalább másfél méteres oldaltávolsággal előzzék. „A Tour remek lehetőség arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a veszélyre. Ha csak egy életet meg tudunk menteni, az már megfizethetetlen” – zárta szavait a Tour de France versenyigazgatója.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet