Négy első kategóriás emelkedőjével valószínűleg a 2019-es Vuelta utolsó igazán nehéz napját tisztelhettük a 18. szakaszban, ennek megfelelően alakult egy kicsit az összetett is.

Hirdetés

Furcsán indult ez a nap, az első igazán életképes szökést Wout Poels (Team Ineos) egymaga szolgáltatta, a holland az első komoly hegy tetején az élről kezdhette meg a lejtmenetet. Itt már azért bővült az elmenés létszáma, felért Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale), Sergio Higuita (EF Education First), Tobias Ludvigson (Groupama-FDJ), Louis Meintjes, Ben King (Dimension Data), Tao Geoghegan Hart (Team Ineos), Nelson Oliveira (Movistar), Omar Fraile (Astana), Óscar Rodríguez (Euskadi-Murias) Jonas Koch (CCC Team) és Neilson Powless (Jumbo-Visma) is. Az elmenés összetételéből látható volt, hogy az összetettben érdekelt csapatok előretolt helyőrséggel készültek fel az esetleges támadásokra.

A 17. szakasz egyik legnagyobb vesztese Miguel Ángel López (Astana) volt, aki nem csak lecsúszott a dobogóról, de még kapott 10 másodperc és 500 svájci frank büntetést is, amiért csapattársa, Jakob Fuglsang előrehúzta őt (ez csak a pályakerékpározásban szabályos). Ennek fényében nem is volt annyira váratlan, hogy ő támadott először, már hatvan kilométerrel a cél előtt. Lett is közel fél perc előnye, de végül a mezőny utolérte őt, az élen pedig Sergio Higuita maradt egyedül egy perc körüli előnnyel.

A korábban szökők azonban nem adták fel, nagyjából harminc kilométerrel a cél előtt Geoghegan hart és López is támadott többször, de csak a kolumbiai tudott hatással lenni a verseny kimenetelére. Lópezre egyedül Valverde és Roglič bírta tenni a kereket, Quintana, Pogačar és Majka leszakadtak. Majka hamar felismerte a most vagy soha lehetőséget és még élete árán felrántotta magát Valverdéékre, de ugyanez Pogačarnak már nem sikerült, aki sokáig légüres térben fárasztotta magát, míg Quintanáék utol nem érték őt.

Higuita végül kitartott az élen és élete első szakaszgyőzelmét aratta háromhetesen. A mögötte tekerő trióban Roglič egy hajszállal lesprintelte Valverdét, így a vörös trikós további hat bónuszmásodperccel növelte az előnyét összetettben, 2 perc 50 másodperccel vezet a spanyollal szemben. Pogačarék két percet kaptak ettől a csoporttól, így a szlovén át kell, hogy adja fehér trikóját Lópeznek. A két versenyző az összetettben is helyet cserélt, most López a negyedik 4 per 17 másodperces hátránnyal.

A 2019-es Vuelta a Espana 18. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet