A spanyol Ion Izagirre nyerte meg a Vuelta a Espana kerékpáros-körverseny hatodik szakaszát, összetettben pedig a megrogyó címvédő és éllovas szlovén Primož Roglič-tól az ecuadori Richard Carapaz vette át a vezetést vasárnap – írja az MTI.

 

Hirdetés

A Biescas és Aramón Formigal közötti 146.4 kilométer megtétele és hegyi befutó várt a mezőnyre. Eredetileg a Tourmalet lett volna a cél, ám a pandémia miatt a francia hatóságok nem adtak engedélyt határátlépésre. Így a módosított etapot egy harmadik és egy második kategóriás emelkedő megmászása után 1790 méter magasan, első kategóriás hegyen zárta a mezőny, amely némi meglepetésre egy 23 fős szökevénycsoportot engedett el.

A piros trikós Roglič csapata, a Jumbo-Visma vezette az üldözést. A szakadó esőben a szökevénycsoport négy perc feletti különbséget dolgozott ki, a második emelkedőn pedig az Ineos Grenadiers állt a mezőny élére.

Az élcsoportból végül a hegyet borító ködben az utolsó három kilométerre megindult Izagirre, és az etapot szólóban befejezve nyert az Asztana versenyzője. Izagirre ezzel a Tour de France és a Giro d’Italia után a spanyol körversenyen is nyert már szakaszt.

Az összetettért harcolók közül a záró emelkedőn a támadások sora nyomán leszakadt a piros trikós Roglic, aki 43 másodperccel Carapaz után ért célba, ezzel a negyedik helyre csúszott vissza összetettben. A vezetést az Ineos Grenadiers tavalyi Girón győztes ecuadori bringása vette át.

A hétfői pihenőnapot követően kedden a Vitoria-Gasteiz és Villanueva de Valdegovia közötti 159.7 kilométer megtétele vár a mezőnyre a 75. Vuelta a Espanán, amely hat napon keresztül átfedésben zajlott a vasárnap befejeződő Giro d’Itáliával, és a tervek szerint november 8-án ér véget Madridban.

A 2020-as Vuelta a Espana 6. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: Presse sport

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet