Bő tizenöt kilométeren át támadgatta egymást a végső szökevénycsoport, a rájuk szabott Vuelta-szakaszon, a verseny első pihenőnapját követően.

A 159 kilométeres szakaszt a Puerto de Orduña emelkedője dominálta, a 900 méter magas, első kategóriás kaptatót kétszer is megmászta a mezőny. Az első alkalomnál 34 fő lépett el a mezőnytől, közülük Sepp Kuss (Jumbo Visma) volt az, aki elsőként vette be a hegyet, így az amerikai egy darabig átvette a vezetést a hegyi pontversenyben. A nap végén azonban nem ő, hanem Guillaume Martin (Cofidis) volt az, aki megszerezte a kék pöttyös mezt.

Hirdetés

Ugyanis nem ez a szökevénycsoport, hanem az Orduña második mászásánál kialakult ötfős csoport ment a szakaszgyőzelemért. Ezt a támadást Michael Woods (EF) alakította ki, akire Alejandro Valverde (Movistar), Omar Fraile (Astana), Nans Peters (AG2R) és Guillaume Martin (Cofidis) tudta tenni a kereket. Ez az ötös néhány kilométerig összedolgozott, de aztán folyamatosan támadgatta egymást, lényegében mindenkinek volt egy elég kemény lósza a végéig. A győzelmet végül Woods húzta be, a kanadai 1100 méterrel a cél előtt indított, és a többiek már nem érték utol.

Az összetettben a nagy szélezések ellenére nem történt lényegi változás, hacsak Valverde előrelépését a top 10-be nem vesszük.

A 2020-as Vuelta a Espana 7. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: Photo Gomez Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet