A 2019-es Vuelta utolsó hegyi szakaszán igazi filmbe illő csatát láthattunk: a mezőny zöldfülüje bevállalt, és munkára bírta a legidősebb tapasztalt rókát.

Pedig a forgatókönyv egészen máshogy íródott a 190 kilométeres etap első részében. Oké, útnak eredt a nap szokásos szökése, de a meccs természetesen egy percig sem róluk szólt. Először az Astana vette magához a kezdeményezést jó 75 kilométerrel a cél előtt. Nem viccelt a kazah csapat, nagyjából 30 kilométeren keresztül diktálták a tempót az élen, így szép lassan mindenkit sikerült leszakadni, aki közel s távol sincs a top 20-hoz. López meg is indult a Vuelta utolsó első kategóriás emelkedőjén, de a kolumbiai egy pillanatra sem bírta lerázni közvetlen riválisait.

Hirdetés

A szökdécselésből Tadej Pogačarnak (UAE Team Emirates) lett elege és nem csak a vörös trikós csoportjától lépett el, hanem pillanatok alatt hátba verte az elöl maradt szökevényeket és egy perces előnyre tett szert. Hiába maradt masszív létszámfölényben a Movistar, tehetetlenek voltak, lényegében végigmozizták, ahogy Pogačar további 40 másodperc előnyt gyűjt, és kigolyózza Quintanát a dobogóról.

Pogačar hihetetlen dominanciával végigküldte a szakaszt és másfél percet adott a második helyen befutó Valverdének. A szlovén mai napját a hármas szám jellemzi: élete első Grand Tourján harmadik szakaszát nyerhette, feljött az összetett harmadik helyére és átvette a vezetést a fehér trikóban is. Primož Roglič (Jumbo – Visma) vörös trikója egy percig sem volt veszélyben, tette a kereket, amikor tenni kellett, végül néhány másodperc hátrányban gurult be Valverdéék mögött, így minden bizonnyal ő lesz a 2019-es Vuelta győztese.

A 2019-es Vuelta a Espana 20. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet