A 14. szakaszon újra a hegyimenők összecsapása tette izgalmassá a végjátékot.

Hirdetés

Szokás szerint a rajt ellövése után nem sokkal egy egész nagy szökevénycsoport verbuválódott a mezőny előtt. Rafal Majka, Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe), Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), Simon Clarke, Davide Villella (Cannondale-Drapac), Rui Costa (UAE Team Emirates), Bart De Clercq (Lotto-Soudal), Luis Angel Mate (Cofidis), Stefan Denifl (Aqua Blue Sport) és Ricardo Vilela (Manzana Postobon) voltak a bátrak, és mivel az összetettben legjobban álló versenyzőnek is több mint fél órás hátránya volt Froome-hoz képest, több, mint hét percre elengedték őket. Közülük végül Rafal Majka bizonyult a legerősebbnek, aki 10 kilométerrel a cél előtt tempóból leszakította De Clercq-et és Rui Costát. Majka a célig menetelt egyedül és közel fél perces előnnyel nyerte a szakaszt.

Mögöttük az utolsó hegyen némiképp nehezen értelmezhetően az Astana diktál kemény tempót Luis León Sanchez révén, miközben a csapat első számú embere, Fabio Aru az életéért küzdött a megfogyatkozott sor végén. Négy kilométerrel a cél előtt indultak meg a komoly támadások. Akcióba lépett Bardet, akivel Soler, majd szép lassan Contador, Nibali és Chaves ment. A mozgolódásra leszakadt David De la Cruz az élmenők csoportjáról.

 

A frissen formálódott csoportnak nagyon kicsi előnye volt, hiszen a Sky egyetlen megmaradt segítője, Moscon kontrollálta a távolságot. Olyannyira, hogy 2,5 kilométerrel a cél előtt Froome pillanatok alatt felugrott rájuk, de ment David Lopez is, aki nem sokkal később tovább is ment. Ekkor derült ki, hogy az Astanánál valószínűleg változás történt, és az olasz bajnok helyett már a kolumbiai t részesítik előnyben.

Lopez a célig négy másodperc előnyt tudott kiharcolni vetélytársaival szemben, az utolsó bónuszmásodperceket tartogató pozícióra Nibali futott be. Az olasszal Froome, Zakarin és Kelderman érkezett be. Contador a végén egy kicsit lemaradt, és begyűjtött hat másodpercet, Chaves viszont már 26-ot kapott. Fabio Aru már fél perc hátránnyal zárta a napot.

Froome még mindig magabiztos előnnyel vezet, de holnap 2510 méter magasban rendeznek hegyi befutót és a harmadik helytől lefelé nagyon szoros az összetett.

A 2017-es Vuelta a Espana 14. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet