Esélyeshez méltóan nyert ma a vörös trikós, de többen is igen szép időt hajtottak.

Hirdetés

A Vuelta leghosszabb, 40 kilométeres időfutamán a rajt -és a célállomások körül a sok kanyar, a középső részen meg a folyamatosan változó széljárás nehezítette meg a versenyzők dolgát. Elsőként a BMC olasz veteránja, Daniel Oss hajtott remek időt.  csak hosszú idő után tudta megdönteni a svéd időfutam bajnok, Tobias Ludvigsson (FDJ).

Végül azonban ez a nap is az összetett menőkről szólt. Bár Bob Jungels (Quick-Step Floors) volt az első, aki megdöntötte Ludvigsson idejét, végül elsőként Alberto Contador (Trek Segafredo) teljesítményét volt érdemes nézni, aki elsőként hajtott 48 percen belüli időt. A spanyol azonban nem örülhetett sokáig, hiszen jött az önmagán túl teljesítő Wilco Kelderman (Team Sunweb), aki fél percet adott az élete utolsó időfutamát teljesítő spanyolnak.

Lehetett még tovább faragni ezt az időt is. Utolsóként érkezett a vörös trikós Chris Frooem (Team Sky), aki további fél percet vert még Keldermanra is, így két perc fölé növelte az előnyét az összetettben Vincenzo NIbalival szemben, aki bár a táv legelején még vezetett is, végül megúszta egy perc körüli vereséggel a napot.

A szakasz nagy vesztesei az astanások és az oricások. López 2,5, Aru 3 perc fölötti hátrányt szedett össze, míg Chaves 4 percet kapott, a Yates testvérek pedig még ennél is sokkal többet. Wout Poels (Team Sky) viszont a szakaszon nyújtott teljesítményével szépen csendben feljött az összetett nyolcadik helyére.

A 2017-es Vuelta a Espana 16. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet