Philippe Gilbert szerdai sikerével az idei második szakaszgyőzelmét ünnepelte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyen, míg az összetettben változatlanul a szlovén Primož Roglič áll az élen, Nairo Quintana pedig feljött a második helyre.

Hirdetés

A 17. szakasz az Aranda de Duero és Guadalajara közötti 219.6 kilométer volt, kategorizált emelkedő nélkül. A főmezőnyt egy nagy szökevénycsoport késztette jelentős tempóra az idei Spanyol körverseny leghosszabb etapján, s az első bolyban ott volt a 2016-os győztes kolumbiai Nairo Quintana is.

A végén Philippe Gilbert – aki múlt csütörtökön Bilbaóban ünnepelhetett – lesprintelte a korai hajrát indító Sam Bennettet; a 37 éves belga versenyző pályafutása során hetedszer ért el szakaszsikert a Vueltán.

Az 50.63 kilométer/órás átlagsebességű szakaszon Quintana több mint öt percet dolgozott le hátrányából az egy csoportban célba érkező riválisaival szemben, ezzel feljött a második helyre a piros trikós Roglic mögé, megelőzve csapattársát, a világbajnok spanyol Alejandro Valverdét.

A 2019-es Vuelta a Espana 17. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet