Ritkán jut esély a sprintereknek a 2019-es Vueltán, így nem csoda, hogy minden lehetőséget megragadnak. Ezúttal is így lett volna, ám került némi keksz a levesbe.

Hirdetés

A maroknyi szökevény hősiesen bevállalt ezen a napon is, de ennyire kicsi esélyük ritkán akad a bátor próbálkozóknak. A Silvan Dillier (AG2R La Mondiale), Luka Pibernik (Bahrain-Merida), Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), Salvatore Puccio (Team Ineos), Diego Rubio (Burgos-BH) és Stéphane Rossetto (Cofidis) alkotta csoportot óramű pontossággal érték utol az utolsó kilométereken, még úgyis, hogy Jakob Fuglsang (Astana) megpróbálkozott egy támadással a nap egyetlen kategorizált emelkedőjén.

Fuglsang tehát nem jutott sokáig, a Tony Martin (Jumbo – Visma) vezette mezőny hamar utolérte, ahogy a szökést is. Sima mezőnyhajrának nézett ki a vége, de történt egy durva bukás az utolsó kilométeren. Elesett több esélyes is, de senkinek sem súlyos a sérülése, mindenki megkapta az azonos időt a mázlista Sam Bennettel, aki talpon maradt és valódi sprint nélkül nyerte meg a szakaszt.

Az összetettben nincsen tehát változás, Primož Roglič-é a vörös és a zöld trikó is, előnye továbbra is bő két perc a világbajnok Alejandro Valverdével (Movistar Team) szemben.

A 2019-es Vuelta a Espana 14. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic / Photogomez Sport


Kövesd velünk a 2019-es Vuelta a Espana történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/vuelta-2019 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet