Nem hozott nagy meglepetést a 2020-as Vuelta utolsó szakasza, de azért a célfotóra szükség volt.

A hagyományoknak megfelelően ünnepléssel és pezsgőzéssel zárult a Vuelta utolsó szakasza, csak az volt rendhagyó, hogy már a 18. szakaszt utolsó etapnak tekinthettük, de ez az év csak ilyen.

Hirdetés

A madridi körpályán végül Tim Wellens, Willie Smit, Gonzalo Serrano és Dmitriy Gruzdev kvartette ment el szökésbe, de a mezőny résen volt és már 6,2 kilométerrel a cél előtt utolérte az elmenést. Újra a Bora csinálta a legjobb felvezetést, és ezúttal Pascal Ackermann be is fejezte csapata munkáját és egy hajszálnyival megnyerte a szakaszt Sam Bennett előtt.

Az esélyesek a győztessel azonos időben értek célba, így Primož Roglič (Jumbo-Visma) megvédte címét, ő lett a 2020-as Vuelta győztese. A dobogóra még Richard Carapaz (Ineos – Grenadiers) és Hugh Carthy (EF Pro Cycling) állhattak fel. A pontversenyt szintén Rglič nyerte. A fiatalok versenyében Enric Mas (Movistar) győzedelmesekedett, a spanyol a pontverseny ötödik helyén zárt. A legjobb hegyimenő a cofidises Guillaume Martin lett. A csapatversenyt a Movistar nyerte. A legagresszívabb versenyző díját Rémi Cavagnának adták (Deceuninck – Quick-Step).

Érdekesség, hogy a szakasz előtt Chris Froome is kapott egy díjat. Az Ineos Grenadiers versenyzője Juan José Cobo doppingvétsége után lett a 2011-es Vuelta győztese, a szervezők így pótlólag odaadták neki az első helyért járó trófeát. Froome ezzel megelőzte Wigginst, ő lett az első aki britként Grand Tourt nyert, ráadásul csapatának is ő szerezte meg először a dicsőséget. Christopher Froome formáján kívül versenyzett ezen a Vueltán, csapatát segítve az összetett 98. helyén zárt 3,5 óra hátrányban.

A 2020-as Vuelta a Espana 18. szakaszának végeredménye és a végső összetett állása:


Címlapfotó: Photo Gomez Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet