A vörös trikós újabb balszerencse-faktort pipálhat ki, pedig esküszünk, nem mi állunk a dolgok hátterében.

A tegnapi szakasz beszámolójában említettük meg, hogy milyen esetekben lehet reális esélye Froome-on kívül bárkinek a végső győzelemre, erre ismét olyan dolgok történtek mai szakaszon, amelyek könnyen a kenyai-brit Vueltájának végét jelenthették volna.

Hirdetés

A szökevényeket ezúttal is hagyták nyerni. Tomasz Marczynski (Lotto Soudal) nagyon korán, már 21 kilométerrel a cél előtt otthagyta társait és a célba már magabiztos előnnyel érkezett egyedül. A lengyel túl a harmincon második szakaszát nyerte így a Vueltán, pedig úgy futott neki a Spanyol Körversenynek, hogy még sosem nyert World Tour versenyt. A dobogóra még Omar Fraile (Dimension Data) és a pár nappal korábban második helyet szerző José Joaquim Rojas (Movistar Team) fért fel.

Az élmenők versenyét ismét Alberto Contador (Trek Segafredo) rázta fel. A spanyol Marczynskihez hasonlóan az utolsó, Puerto del Torcal nevű szűk ezer méteres hegyen támadott, majd a szökésből hátra maradt csapattársának is köszönhetően mindenkin időt hozott a mai napon.

Persze, ehhez kellett Froome bukdácsolása is, aki kétszer is elesett, egyszer pedig kerékpárcsere miatt kellett megállnia. Froome a nap végére 42 másodpercet veszített Contadorral szemben, de a többi top 10-estől nem kapott túl sok időt, így még mindig kis híján egy perces előnnyel vághat neki Nibali előtt a holnapi, várhatóan nyugodtabb szakasznak.

Sajnos a szakaszon két igen meghökkentő eset is történt. Egy rendőr egy nézőt szinte teljesen indokolatlanul meglökött, aki emiatt elesett, egyenesen egy felvezető motoros elé.

Szintén teljesen érthetetlen Maxim Belkov (Katusha ALpecin) esete, akit egy néző kamikaze módon lelökött a bringájáról. Belkov egyébként be tudta fejezni a szakaszt, de a néző reakciójára nincs magyarázat.

A 2017-es Vuelta a Espana 12. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet