A 100. Giro d’Italia legelső napján a szardíniai Alghero és Olbia között 206 kilométer várt a mezőnyre. A nagyjából sík szakaszon szinte borítékolható volt a mezőnyhajrá, azonban az élet egészen más forgatókönyvet írt.

Hirdetés

A nap szökését a doppingesetek miatt megfogyatkozott Bardiani (Pirazzi és Ruffoni bukott le növekedési hormonnal) csapatából Mirco Maestri valamint Cesare Benedetti (Bora-Hansgrohe), Marcin Bialoblocki (CCC Sprandi Polkowice), Pavel Brutt (Gazprom-Rusvelo), Daniel Teklehaimanot (Dimension Data) és Eugert Zhupa (Wilier Selle Italia) alakították. Előnyük a 7 percet is elérte, de a mezőny túlságosan akarta a rózsaszín trikót. Cesare azért megszerezte a hegyi trikót, de itt még nem ért véget a borások sikere.

Olbiában ugyanis elég szűkek voltak az utak, így a mezőny elején hiába dolgoztak a sprinterek vonatai, egy jobbkanyar után Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) szerzett egy kis lélegzetvételnyi előnyt. Az osztrák ezután begyújtotta a rakétákat, és meg sem állt a célig. Pöstlberger életében először indul háromhetesen, élete első profi győzelmét szerezte és életében először viselheti a holnap a rózsaszín trikót.

Pöstlberger vezeti a fiatalok versenyét és a pontversenyt is, így a második helyen befutó Caleb Ewan (Orica-Scott) lesz holnap ciklámen trikóban, míg a fehér Jasper Stuyvenen (Trek-Segafredo) lesz.

Videó a 100. Giro d’Italia 1. szakaszáról:

A 2017-es Giro d’Italia 1. szakaszának végeredménye:

Kövesd velünk a 100 Giro d’Italia eseményeit: https://flowcycle.hu/giro-2017

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet