A Zwift és a UCI közösen jelentette be, hogy 2020-tól e-sport világbajnokságot rendeznek, ami amellett, hogy egy új szegmens (és főleg a fiatalok) felé nyit, a nemek közötti egyenjogúságra helyezi a fókuszt.

Hirdetés

Ennek szellemében az új szakágban a nők és a férfiak számára is ugyanakkora távot és ugyanakkora pénzdíjat írnak ki. Utóbbi tekintetében már a hús-vér országúton is egyenjogúság van, mindkét nemet azonos összeggel jutalmazzák a világbajnokságokon.

A Zwift már jó ideje kacsintgat az ötlettel, az elmúlt években mindig elérhető volt az aktuális világbajnokság pályája és idén nemzeti bajnokságot is rendeztek Nagy Britanniában. A Zwift virtuális bringás appban már a kerékpárgyártók is kezdik felismerni a lehetőséget, a Canyonnak már saját gyári csapata is van Canyon ZCC néven. A profi csapatok számára sem ismeretlen terep az alkalmazás, 2017-ben a Dimension Data Kontinentális sorába egy olyan versenyzőt választott be, aki a Zwift versenysorozatában szerepelt kiemelkedően.

Online bringázott, profi szerződést kapott

További részletek a következő hónapokban várhatók, ahogy a UCI szabálykönyvébe is csak 2020-ban kerülnek be az e-sporthoz köthető irányelvek.

Hirdetés
VIACyclingWeekly
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet