3 sárga trikó lesz a 2020-as Tour de France-on

Ahogyan azt az elmúlt években már megszokhattuk, a Tour de France sárga trikóját adó le Coq Sportif minden alkalommal igyekszik, hogy egy kis különlegességet vigyen a legendás ruhadarabba. 2020-ban attól függően, hogy a verseny melyik szakaszában tartunk, 3 különböző megjelenésű maillot jaune feszül majd az éppen aktuálisan összetettben vezető versenyzőn.

Hirdetés

A nizzai start alkalmából a második és a harmadik szakaszon a Place Masséna sejlik majd fel a sárga anyagon. Nizza egyik leghíresebb teréről van szó, amelyet a napóleoni háborúk egyik kiváló hadvezéréről, André Massénáról neveztek el. A terület manapság a városlakóké, vöröslő olaszos házai között óriási sétálóövezet és villamosvonal fut.

A következő sárga trikó-változat a negyediktől a huszadik szakaszig várja majd gazdáját. Ezen a mezen a francia vidék sokszínűsége és a rajta vívott legendás küzdelmek előtt tisztelegnek, így Mondrian stílusban egy országúti jelenet látható halványan a mez jobb oldalán.

Az utolsó sárga trikó az utolsó és egyben vélhetően végső győztesnek jár, amin természetesen az Arc de Triomphe látható. A Tour de France sárga trikóját – 2020-ban a verseny történelmében már 46. alkalommal – a Le Coq Sportif gyártja majd.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet