A vártál nagyobb drámát hozott a Giro első hegyi befutója. Kiesett az összetettért folyó játszmából Geraint Thomas és valószínűleg Simon Yates is, a szakaszt pedig elvitték a szökevények.

Hirdetés

A 150 kilométeres, Etnára vezető szakaszon egyértelmű volt, hogy változik majd az összetett, azonban arra valószínűleg senki nem számított, hogy Geraint Thomas (Ineos – Grenadiers) már a lassú rajton elesik egy kulacson.

Pedig így történt, és hiába ült vissza a kerékpárjára, Thomas elég hamar le is szakadt a későbbiekben. Már az Etna előtt nehézségei akadtak, végül 12 perc hátrányban érkezett meg. Nem ő volt az egyetlen brit, aki nehéz napot zárt, ugyanis Simon Yates (Mitchelton – Scott) a döntő pillanatokban szintúgy elveszítette a kontaktot a legjobbakkal, és az élcsoporttól kapott 3,5 perce még úgy is sok, hogy a legjobb időfutam menő már nincs benne a játszmában.

De mielőtt az összetettért folyó csata megkezdődött volna, nyolcan léptek el a nap elején szökésbe, és a szörnyű időjárás ellenére (az Etna java részén esett az eső), Giovanni Visconti (Vini Zabu-KTM) és Jonathan Caicedo (EF Pro Cycling) elöl tudtak maradni. Visconti ugyan megpróbálta leszakítani ecuadori szökevénytársát, de Caicedo a megfelelő pillanatban visszakínált, és övé lett a szakasz. Az ecuadori bajnok sikere majdnem rózsaszín trikót is ért, de végül a Deceuninck – Quick Step fiatalja, João Almeida vette át a vezetést kevesebb mint egy másodperccel.

Az élcsoportban az Etnán a Bora versenyzői kezdték el az igazi menést, végül fő emberük, Rafal Majka be is került a legjobbak csoportjába, de Vincenzo Nibalival, Steven Kruijswijkkel, Domenico Pozzovívóval és Jakob Fuglsanggal nem bírt, így ez a csoport sorozatos támadások ellenére nagyjából együtt érkezett meg a célba Caicedo után 51 másodperccel. Rajtuk az utolsó kilométerekben egyedül Wilco Kelderman tudott hozni, 20 másodperces előnyéről egyelőre nehéz elmondani, hogy pusztán erőből keletkezett, vagy egyszerűen nincs még rajta a radaron a Sunweb versenyzője. Egészen jól ment Valter Attila is, csak az Etnán szakadt le, és 7 perc 43 másodperces hátránya abszolút rendben van egy ilyen szakasz után.

Az összetetben a szakasz végeredményéhez hasonló a helyzet, Kelderman áll a legjobban a hegyi menők közül, neki 41 másodperc a lemaradása Almeida mögött. Nibali és Pozzovivo sincs messze, még ők is egy percen belül vannak, de Fuglsang, Kruijswijk és Majka is bent maradtak másfél percen belül. Az Etna máris komoly károkat okozott és a verseny éppen csak most kezdődött el.

A 2020-as Giro d’Italia 3. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet