Michael Broadwith elképesztő túrájával egy 17 éves rekordot küldött nyugdíjba. Nála még senki sem szelte gyorsabban át kerékpárral a Brit-szigetet. Broadwith azonban nem elégedett meg pusztán az időrekord megdöntésével. Pupillatágító adatok következnek.

Hirdetés

A sziget hosszában való átszelése viszonylag nagy presztízsű túrának számít a bringások között. A közel 1350 kilométeres táv rekordja Land’s End és John o’Groats között 2001-től mostanáig megdöntetlen volt. Az akkori 44 óra 4 perces csúcsra júniusban közel 40 percet vert Broadwith:  43 óra 25 perc 13 másodperc az új rekord.

Az adatokból kiderül, hogy Broadwith az első 600 kilométeren 35-ös átlagot hajtott. Teljesen mindegy, hogy mindezt időfutam kerékpárral teljesítette, hiszen már ekkor is több, mint 17 órája tekert 😐 Szégyenszemre az 1347 kilométerre szánalmas, 32 km/h alatti átlaggal zárt. Tegyük hozzá, hogy a javarészt sík Brit-szigeteki tájon azért összegyűjtött 8756 méter szintet is.

Ilyen brutális menet közben szépen repkednek a KOM-ok is. Útja során 8 koronát és 16 top 10-es szegmenst gyűjtött Broadwith. A 40 éves bringás most a Strava új sztárja, rekorddöntő túrája már 2000 fölötti kudos-nál jár.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

5 hozzászólás

  1. „Javarészt sík Brit-szigeteki táj”? Lehet hogy ő direkt kevésbé domos utat válsztott, de Anglia nagyon nagyon dimbes-dombos!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet