Bárki által legálisan megvehető bringával kapták el a svéd rendőrök a kerékpárost.

Hirdetés

Számtalanszor írtunk már az elektromos kerékpárok előnyeiről. Legutóbb például egy kutatásból kiderült, hogy akár az egyik leghasznosabb eszköz is lehet a jövőben a városi zsúfoltság megakadályozására.

A városlakók harmada váltana autóról e-bike-ra?

Persze, rengeteg kritika éri az elektromos rásegítésű bringákat. Az ortodox bringások szerint nehezek és pont a bringázás örömét veszik el az embertől. Mások a rájuk vonatkozó korlátozások miatt vetik meg ezeket a bringákat.

Valószínűleg így gondolhatta az a kerékpáros is, akit Svédországban  98 km/h-val kapcsoltak le a rendőrök. A bringást előállították, hiszen ahogy Európa nagy részén, úgy Svédországban is korlátozzák az e-bike-okat. Náluk 250 Watt és 25 km/h a határ, egyéb esetben segédmotoros kerékpárnak minősülnek, amihez jogosítvány és biztosítás is kell. Ezekkel természetesen nem rendelkezett a tulajdonos, ráadásul a közel százas tempóval a segédmotoros határokat is átlépte, így minden bizonnyal komoly büntetésre számíthat.

A tulajdonos azt állította hogy a 4000 W teljesítményű bringát egy népszerű svéd webshopban vásárolta. Könnyen lehet, hogy tényleg így van, hiszen az internet telis-tele brutális teljesítményű bringákkal. A fenti videóban egy 9000 wattos bringát próbálnak ki és kellőképpen félelmetesnek tűnik.

(A címlapfotó illusztráció)
Hirdetés
ForrásWelovecycling
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

5 hozzászólás

  1. Svéd? Nekem egy angol videó jön be:
    Insanely fast 9000w DIY eBike – the most dangerous and unsafe bike ever

    • A videót csak szemléltetésképpen raktuk be, hogy milyen is lehet nagy sebességgel gurulni egy ilyesmi eszközzel 😉

  2. Aki azt hiszi, hogy e-bike használatakor kerékpározik, az szerintem téved. Az e-bike gépjármű. Nem belsőégésű a motorja, de akkor is az. Ennek tudomásulvételével kell(ene) használni, szabályozni, stb…, és így minden rendben is lenne. Amúgy akinek tetszik, szereti, elkirándulgat vagy közlekedik vele, egészségére, jó szórakozást, balesetmentes közlekedést! Hátszelet nem, az a kerékpárosoké!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet