Mivel a bécsi biciklisek negyede hóban, fagyban is ragaszkodik a kerékpárjához, az osztrák főváros köztisztasági vállalata mintegy 300 kilométernyi kerékpárutat kiemelten kezel a hideg évszakban. Akárcsak a főutakat, hóeséskor ezeket is folyamatosan takarítják, síkosságmentesítik.

Az osztrák fővárosban a hideg évszakban sem elhagyatottak a kerékpárutak: a bécsi biciklisek negyede ugyanis télen is ragaszkodik a kedvenc közlekedési eszközéhez. Tavaly, az Opernringen egy átlagos decemberi napon például 2.307 biciklis kerekezett végig, ami mintegy nyolcszázzal több,mint öt évvel ezelőtt.

Hirdetés
Kerékpárút a Westbahnhofnál © PID / Christian Fürthner

Mivel egyre több bécsi teker télen is, a városköztisztasági vállalata, az MA 48 kiemelten kezel egy mintegy 300 kilométerhosszú  kerékpárút-hálózatot. Ezeket a bicikliutakat hóeséskor azonnal elkezdik letakarítani és síkosságmentesíteni, az összesen 1.379 kilométernyi bécsi kerékpárút-hálózat többi része pedig csak ez után következik. Aki nem biztos benne, hogy az iskolába, munkába vezető kerékpárút a kiemelt hálózat része-e, az az MA 48 hótelefonján érdeklődhet. Itt lehet azt is jelezni,ha valamelyik kerékpárút nincs megfelelően megtisztítva a hótól, jégtől.

Címlapfotó: Bicikliút hómentesítése a Práternél © Stadt Wien / MA 48

 

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet