A jelenleg is zajló Horvát Körverseny elmenése igen meleg helyzetet élt át.

Hirdetés

Hazánkban egy-egy amatőr versenyen előfordul, hogy szemből jön az IFA, vagy valamilyen más okból nem tökéletes az útvonal biztosítás. Egy hosszú 130-230 kilométeres kerékpárversenyen azonban lehet akármennyire profi a szervezőgárda, vannak olyan esetek, amiket szinte lehetetlen kivédeni. Ilyen az, amikor egy állat beszalad a pályára, vagy egy…Kisteherautó.

A figyelmetlen autós szerencsére időben kapcsolt és a mezőny elején tekerő szökevénycsoport is észnél volt, így nem történt baleset.

Neked mi volt eddig a legrázósabb szituációd bringázás közben?

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

4 hozzászólás

  1. Nekem???
    Amikor Kilencszázhetvennyolcban elütött egy szovjet harckocsi….

    ( De az se volt gyenge, amikor Nyolcvanegyben elestem az Isztriai Körversenyen hegyről lefelé 70-es tempónál..).

  2. Autósként is rettegek az ilyen szituációtól. Jobbra hátra semmit nem lehet kilátni a kocsiból, takar a doboz. Mire meglátod a visszapillantó tükörben a biciklist, és a fékre lépsz, pont elütötted.

  3. Még zigóta koromban rájöttem, hogy Pilisszántó főutcája ideális hely sebességrekordok döntögetésére oútival. Kijött elém egy IFA, majdnem beleépültem.

  4. Cigányasszony Audiban, benne három kisgyerekkel hirtelen derékszögben jobbrafordulva (jelzés nélkül) elütött, miközben az ott épp el is választott kerékpárúton tekertem. Valószínűleg koszovói volt, lyoni rendszámú autóval, kétséges biztosítási háttérrel („nem tudom”, jelezte tört szavakkal). Sisak megvédett, bár koppant, hátsó kerék tönkrement, 2-3 nap vizsgálgatás (röntgen, CT, RM), részleges térítés (eldugta ügyesen pénze nagyrészét), egy nap javítás. Forró nap volt (egy éve, májusban), a kisgyerekek miatt nem hívtam rendőrt.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet