Ahogyan a neve is elárulja, egy olyan szolgáltatásról van szó, ami meleg fürdőt biztosít olyan bicikliseknek, akik hosszabb távokat terveznek menni. Természetesen relatív, hogy kinek mi számít egy méretesebb távnak, de a WarmShowers kifejezetten azokra a bringásokra specializálódott, akik többnapos kirándulásokat terveznek.

Hirdetés

Egy kanadai pár, Terry Zmrhal és Geoff Cashmen ötlete alapján épült ki ez a szolgáltatás. Alapítóink első körben készítettek egy adatbázist, amiben az általuk ismert, erre hajazó szolgáltatások tagjait összegyűjtötték. 2009-ben érte el azt a szintet, hogy megnyitották az oldalt bárki számára a világon, akkor 7500 tagja volt. Mostanra már több mint 160 000 regisztráltnál tart.

A WarmShowers lehetőséget ad olyan embereknek, akik szívesen biztosítanának lakhatást akár csak egyetlen éjszakára is a megfáradt bringázó utazóknak házimunka fejében. A szálláskínálóknak, azaz a hostoknak személyes profiljaik vannak, amiken adatokat tüntetnek fel magukról és a kínált szállás állapotáról, ezek alapján válogathatnak a bringás kalandorok. Ez egy pillangóeffektuson épülő rendszer: ha neked is adtak szállást, akkor te is adj valakinek. Lehetőség van ezek mellett kisebb segítségekre is, például egy meleg ebéd felajánlására is. Host bárkiből lehet.

Az oldalra csatlakozás olyan, mintha csak egy közösségi oldalhoz csatlakoznánk. Első körben regisztrálni kell hozzájuk, onnantól kezdve szabadon lehet válogatni a szálláskínálók közül és ezáltal meg is lehet tervezni egy hosszabb útvonalat. Ahogyan az oldal is fogalmaz, ezt követően pattanjunk fel bringáinkra is induljunk neki a nagyvilágnak.

Sátor vagy függőágy? – Felkötöm magam!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet