Új felmérés látott napvilágot, amiben 1,2 millió ember lelki egészségét vizsgálták. A kutatás nagyon részletes volt, az intenzitást, kort, mozgásformát és időtartamot is figyelembe vették a számításnál.

Hirdetés

Az amerikai The Lancet Psychiatry 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben vizsgálta a kutatásban résztvevőket. A kiértékelt adatokból már önmagában kiderült, hogy azok, akik, hetente 3-5 alkalommal legalább 45 percet sportolnak, 43%-kal kevesebb rossz napjuk volt, mint azoknak, akik nem végeznek aktív életmódot. A kutatás kihangsúlyozza azonban, hogy a megállapított értéknél több sportolás nem feltétlenül előnyös. A túledzettségről már mi is írtunk korábban ebben a cikkben.

Mikor és mennyit érdemes edzenie egy kerékpárosnak?

A legjobb lelki egészségnek egyébként a csapatsportokat űzök örvendhetnek, a kerékpárosok végeztek a második helyen. Harmadikok lettek az aerobikosok, edzőtermi sportolók.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet