Valahogy úgy alakult most a hét, hogy a nyári melegben sokan inkább az erdei hűs lombkoronát választották egy kis hegyi veretésre. Végül is, logikus.

Hosszú hétvége

Végre, itt a hosszú hétvége, bekészítve az izotóniás ital, ruhák kimosva, a legtáplálóbb energiaszeletek arra várnak hogy minél több kilométerhez segíthessenek hozzá, aztán…Aztán kiderül, hogy az egész éves nagy hajtásban kimaradtak a ház körüli teendők. Jól ismerjük ezt a helyzetet, amibe György is keveredett. Két napnyi fűkaszálás és kapálás után azért csak ellátogatott Magyarország legmagasabban fekvő városába, Zircre, hogy egy 85 kilométeres karika kerekedjen belőle. Szép arborétum van egyébként arrafelé, mindenkinek ajánljuk 😉

Teve szikla

Fotó: Kocsis Kadosa / Strava

Egyik kedvenc montis helyünk Budapest közelében a Pilisborosjenő és csobánka között található Nagy-kevély (teszteltünk ott bringát is), ahol bőven talál kihívást a kezdő és az adrenalin-hajhász montis is. Közben pedig olyan érdekességeket lehet látni, mint az Egri vár filmbéli másolata, vagy a Teve-szikla, ami tényleg hasonlít egy Tevére. Szerintünk Kadosa nem is találhatott volna jobb terepet arra, hogy tíz év után újra montizzon egyet 🙂

Cinque Terre

Fotó: Horak Tibor / Strava

Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare csodás településegyüttese alkotja észak-Olaszország egyik legizgalmasabb és legszebb világörökségi helyszínét, a Cinque Terrét. Akár gyalogosan is érdemes ellátogatni (Jani a 2015-ös Giro kapcsán járt arra, itt írt is róla), Tibor most két keréken kereste fel a környéket. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, életre szóló élmény.

Dunai hallépcső

Fotó: Rigó Sándor / Strava

Mosonmagyaróvár, Győr környékén igazán szép képződményeket formál a Duna és annak vízlépcsője. Sándorék mentek is egy szép nagy kört, és a jelek szerint nem csak kereket tanultak meg cserélni, hanem látnivalóból is volt bőven. Érdemes ellátogatni arrafelé.

Repeszhatás

Fotó: Hegedűs Balázs / Strava

Balázs a Dunakanyar talán legékesebb gyöngyszemeit, a Naszály hegy szerpentinjét és a Nagy-hideg-hegyet vette célba. Előbbin még ma is aktív mészkő kitermelés zajlik, így néha nem árt óvatosnak lenni. A Börzsöny viszont csodás, zöld, igazi hűsítő szenvedés feltekerni.

Címlapfotó: Hadi Krisztián / Strava


Szeretnél te is bekerülni a következő összeállításunkba? Csatlakozz az egyik legdinamikusabban növekvő Strava közösségéhez! Ide kattintva kiderítheted, hogyan növelheted az esélyeidet, hogy a következő híradóba téged is beválasszunk!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet