Úgy tűnik, az Everesting lesz a kerékpárosok Nordschleiféja. A Covid-19-nek köszönhetően óriási népszerűségnek örvend a 8848 méter szint mihamarabbi begyűjtése, ezúttal a hétszeres Grand Tour-győztes Alberto Contador döntötte meg a rekordot.

Contador tőle már megszokottan egy nagyon gyenge ürüggyel vágott neki a megmérettetésnek. A spanyol csak új bringamárkájának (Abikes) egyik típusát tesztelte, de annyit piszkálták követői az Everestinggel, hogy egyúttal megcsinálta ezt a kihívást is. Contador egy Madridhoz közeli emelkedő, a Navapelegrin nagyjából egy kilométeres, átlagban 12%-os, legmeredekebb részén 20%-os szakaszát választotta a rekorddöntéshez.

Annak érdekében, hogy ne járjanak úgy, mint Lachlan Morton, túlbiztosították a menetet, így Contador végül 148 kilométert töltött a nyeregben és 8964 méter szintet gyűjtött. Morton csúcsára végül bő két és fél percet vert el Pistolero, az új Everesting rekord 7 óra 27 perc 20 másodperc. Ha már arra járt, a kijelölt szakasz KOM-ját is alaposan átrendezte, a második mászás során 36 másodpercet vert a korábbi rekordra. Contador Everestingjéhez még egy hihetetlen szám: 19,7 km/h-s átlagsebességet és 268 wattátlagot hajtott a spanyol. Strava effort a rekorddöntésről ide kattintva.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet