Ugyan a nagyvárosokban már szinte betéve tudjuk, hogy napi teendőinkhez legtöbbször a bringa a leggyorsabb választás, de azért akad még egynéhány kivétel.

Szent István kilátó

Fotó: Nyulászi Gergely / Strava

Kilátókból sosem elég, és ezt jól példázza Gergely bringázása is, aki a Lillafüred melletti Szent István Kilátóba látogatott el. Innen belátni a teljes Bükk-fennsíkot, arról nem is beszélve hogy csodálatos szerpentin vezet fel, ráadásul a meseszép Hámori tavat is érinthetjük utunk során. A kilátónak természetesen már bérelt helye van Bringás térképünkön.

Pisztrángostól a Hubertlakiig

Fotó: Perényi Roland / Strava

A Hubertlaki-tó Magyarország Gyilkos-tava. A tóból kikandikáló fatörzs maradványokat Ugod erdejében találjuk, de aki először jár arra, annak nem lesz annyira egyszerű. Szerencsére Roland bejárta nekünk a környéket, így több érdekességet is megnézhetünk, ha tanulmányozzuk az útvonalát.

Messziről jött bringás

Erről inkább a wattmérő jut eszünkbe, nem? 🙂 – Fotó: Lászlók Zsolt / Strava

Zsolt a múlt héten tett egy nagyobb kitérőt Szlovákia felé. Ez még nem is lenne olyan különleges, az ország peremén élve szinte adja magát, hogy időről-időre kilátogassunk más területekre is. Zsolt azonban egy füleki pub vendége volt egy sörre, amiért “Messziről jött”. Ugye, milyen jó bringás vendégnek lenni? 🙂

Amúgy tényleg csak a bringa

Roland bő 7 kilométeres városi ügyintézése sem volna különösebben érdekfeszítő, hiszen a bringa az egyik – ha nem legjobb – közlekedési eszköz Budapesten. Ami inkább meglepő, az az effort alatt kialakult rövid párbeszéd. Ha egy ismerősünk napi ingázása nincs feltöltve Stravára, azonnal gyanakodni kezdünk: csak nem megbetegedett? Vagy esetleg autóra váltott? Persze utóbbiban sincsen semmi katasztrófa, ahogy itt is kiderül, hogy vannak helyzetek, amikor nincs jobb választásunk.

Te egyébként kitöltötted már bringabarát munkahelyünkkel kapcsolatos kérdőívünket? Csupán négy perc az egész, cserébe pedig elérhetjük, hogy sokkal jobban figyeljenek oda ránk, bringásokra a munkahelyeken. Ha eddig nem volt biztonságos kerékpártároló, zuhanyzási lehetőség, vagy céges bringaflotta, akkor talán egy ilyen kutatással meggyőzhetjük majd a munkáltatókat. De ehhez a te részvételed is szükséges, szóval kattints!

Tegyük közösen bringabaráttá a magyar munkahelyeket!

Címlapfotó: Lászlók Zsolt / Strava


Szeretnél te is bekerülni a következő összeállításunkba? Csatlakozz az egyik legdinamikusabban növekvő Strava közösségéhez! Ide kattintva kiderítheted, hogyan növelheted az esélyeidet, hogy a következő híradóba téged is beválasszunk!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet