A Giro d’Italia egyik résztvevő csapata, az EF Pro Cycling levelet küldött a többi alakulatnak, a versenyt szervező RCS Sportnak és a UCI-nak, amelyben azt kérik, hogy a versenyt állítsák meg a második pihenőnapon – írja a Cyclingnews az Eurosport cikke nyomán.

Hirdetés

Az EF szerint várható, hogy további koronavírus-fertőzöttek lesznek a Girón, és sokkal kiszámíthatóbb lenne a verseny, ha mindenki tudná, hogy a második pihenőnapig tart, mintsem megvárjuk, míg sorozatosan kilépjenek a csapatok az új megbetegedések miatt.

A UCI visszautasította a kérelmet. David Lappartient, a Nemzetközi Kérkpáros Szövetség elnöke úgy fogalmazott: „Bízunk mindenkinek az együttműködésében, hiszen mindannyiunknak az a élja, hogy a lehető legbiztonságosabban működjön ez a sportág a jelenlegi körülmények között. Folyamatosan monitorozzuk a jelenlegi helyzetet és ennek fényében teszünk majd további intézkedéseket.”

Az aggódó hangok azért valamelyest meghallgatásra találtak, ugyanis csütörtökön és pénteken is lesznek koronavírus-tesztek (habár nem a protokollnak számító PCR-tesztek, csak a nyálat vizsgálják majd). Az EF Pro Cycling a UCI reakciója ellenére kijelentette, hogy azonnal elhagyják a Giro d’Italiát, amint egyetlen koronavírus-fertőzöttet találnak a csapatban.

A Girón elég sok a megbetegedés, Steven Kruijswijk, Michael Matthews és Simon Yates is elkapta a fertőzést. A Jumbo-Visma és a Mitchelton-Scott ki is szállt a versenyből. Csütörtökön 17 rendőrmotoroson mutatták ki a COVID-19-et, akik a Giro-E versenyen kísérték a mezőnyt.

Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet