Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Digi Sport pénteki Reggeli Start című műsorában jelentette be a hírt.

A kormány támogatásának köszönhetően valósul meg a 2018-as Tour de Hongrie közvetítése az Eurosport csatornán is, mégpedig ígérete szerint olyan színvonalon, amilyenre még sosem volt példa a magyar körverseny történetében.

Hirdetés

A Tour de France sem csak egy kerékpárverseny, hanem egyben országimázs is, ezért a már 2.1-es kategóriájú Tour de Hongrie közvetítése is kedvet hozhat ahhoz, hogy a külföldi nézők ellátogassanak hozzánk” – fogalmazott a kormánybiztos, aki szerint Magyarország ezzel a lépéssel felzárkózik a szomszédos országok mellé.

Lovassy Krisztiánnak az októberi berlini pálya Európa-bajnokságon scratchben nyert ezüstérme kapcsán Révész Máriusz elmondta, hogy szerinte a hazai pályakerékpársport fejlesztése érdekében három velodrome építésére lenne szükség. Hozzátette: éppen elfogadásra vár egy ezzel kapcsolatos kormányhatározat, s örülne annak, ha két-három éven belül egy új fedett fapálya épülne Magyarországon.

Címlapfotó: tdh.hu / Bellus Áron

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet