A XI. kerületi Bartók Béla út és a Tétényi út után újabb helyszínen kezdődik el az ideiglenes biciklisávok kialakítása, a hétvégén – az időjárás függvényében – már az Üllői út Kálvin tér és Könyves Kálmán körút közötti szakaszán is megkezdődnek a munkálatok.

Hirdetés

A fővárosi önkormányzat még március végén döntött arról, hogy kihasználva a felére csökkent gépjárműforgalmat, néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávokat alakít ki, ezzel is segítve a koronavírus-járvány terjedésének lassítását.

Áprilistól ideiglenes kerékpárutak lesznek Budapesten is

Közölték, első lépésként a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán, második lépésként a Tétényi úton a Bartók Béla út – Etele út között kezdődött el a munka. Szombaton táblák kihelyezésével kezdődik meg a munka az Üllői úton, majd a Rákóczi út is kerékpárbaráttá válhat.

Térkép a készülő új budapesti kerékpárutakról

A teljes budapesti kerékpárforgalmi főhálózat hossza 325 kilométer, amely a jelenlegi fejlesztésnek köszönhetően mintegy 20 kilométerrel bővül, a főváros legfontosabb szakaszain – olvasható a közleményben.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet