Hagyományteremtő szándékkal rendezik idén június 11-12-én a magyar tenger körül az első “BalatonBike365 Fest” rendezvényt, mely a gyerekektől a családi túrázókon át, egészen a felnőtt kerékpárversenyzőkig kínál különböző izgalmas bringás programokat. A rendezvény ingyenes, a nevezéseket a www.balatonbike365fest.hu oldalon várják.

A Magyar Kerékpáros Szövetség a BalatonBike365 fejlesztési projekt keretében mintegy 800 km-nyi kerékpározható utat táblázott ki és rendezett hálózatba a Balaton körül és fejlesztett hozzá egy többnyelvű applikációt BB365 néven és egy ugyancsak többnyelvű BalatonBike365.hu weboldalt, melyek segítségével különböző útvonalak tervezhetők, számos ajánlott utat kínálnak és megannyi információval szolgálnak az adott útvonal szolgáltatásaival és attrakcióival kapcsolatban. Mindemellett a projekt kapcsán felépül a Balaton körül három szolgáltató központ és 20 kerékpáros pihenő is.

Hirdetés

A Magyar Kerékpáros Szövetség a projekt lezárásaként rendezi meg a BalatonBike365 Fest eseményt.

A terepkerékpározás kedvelőit két teljesítménytúra is várja, június 11-én a Balatontól délre, míg június 12-én a Balatontól északra eső csodálatos erdőkben gravel-ezhetnek a jelentkezők. Az országúti kerékpárosok június 11-én Keszthelyen és környékén próbálhatják ki a BalatonBike365 aszfaltos útvonalait, a befutó a meredek rezi hegytetőn kap helyet.

A családi túrázókat könnyű útvonalakon várják mindkét napon Balatonfüredről, Keszthelyről és az Aliréti vadászháztól is indulnak túrák. Szintén a teljes hétvégén kipróbálható lesz egyszerre három helyszínen is a gyerekeknek szóló kerékpáros ügyességi pálya, ahol bukósisakot és kerékpárt is biztosítanak a szervezők.

A futamok résztvevői a rajtcsomagban ajándék BalatonBike365 kulacsot kapnak, a versenyek résztvevőit több korcsoport kategóriában is díjazzák a szervezők.

A futamok létszáma limitált, a nevezés pedig előzetes regisztrációhoz kötött. Az összes futam és program részletes információja, valamint az internetes előnevezési felület elérhető a www.balatonbike365fest.hu oldalon.

A GINOP-7.1.9-17 – 2018 – 00012 számú fejlesztés a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben jött létre. A projekt célja, hogy az egész térségre vonatkozóan átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és háttértelepüléseket egyaránt.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet