A Giro d’Italiát szervező RCS Sport a verseny első pihenőnapján összesen 571 koronavírus tesztet végzett el a mezőnyön és a kisegítő személyzeten. A végeredmény elég lesújtó ahhoz képest, amit a Tour de France-on tapasztaltunk.

Hirdetés

A Wattmérőben még némileg cinikusan fogalmaztunk azzal kapcsolatban, hogy a Mitchelton-Scottból csupán a formáján alul teljesítő Simon Yatesen mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, a pihenőnapon viszont további négy pozitív esetet találtak a csapatban. Habár a fertőzés nem versenyzőket érintett, a Mitchelton-Scott saját elhatározásból és a többiek iránt érzett felelősségtudat miatt úgy döntött, hogy nem folytatják tovább a Giro d’Italiát.

Sajnos máshol is akadtak pozitív esetek, így haza kellett küldeni 1-1 stábtagot az AG2R-ből és a Ineos Grenadiersből is. Ami igazán durva, hogy az egyik nagy esélyes, Steven Kruijswijk is elkapta a vírust, így ő sem áll rajthoz a mai napon. Kruijswijk élete egyik nagy lehetősége lehetett volna ez a Giro, az összetettben kevesebb mint másfél perc volt a lemaradása. Friss: a Jumbo mindössze harminc perccel a 10. szakasz rajtja előtt úgy döntött, hogy az egész csapat hazamegy a Giro d’Italiáról.

Folyamatosan záporoznak a hírek, később kiderült, hogy a Sunweb sprintere, Michael Matthews is koronavírusos, neki sem lesz ma rajt.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet