Az Eurobike-on végre bemutatták, hogy milyen kerékpárt rittyentett össze a Bianchi a Ferrari autógyárral karöltve.

Bianchi Scuderia Ferrari 01 (Bianchi SF01)

Az SF01 típus lényegében a Bianchi Speciallisima alapjaira épül, beleépítve számos egyedi elemet. Az 55-ös váz súlya mindössze 780 g. Két modell lesz elérhető, a Rosso Corse és a Nero Setoso, amiken a piros és fekete elemek dominálnak leginkább.

Hirdetés

A leendő vevő természetesen csak csúcsszettek, a Campagnolo Super Record EPS és a Shimano Dura-Ace Di2 közül választhat. A Ferrari márkájú Astute One nyereg 94 g-ot nyom, valamint anyaga karbonból készült, azt a 3K szövési technikát követve, amit a Ferrari az autóinál alkalmaz. A Fulcrum Speed 40 kerekeinek súlya 1,420 g és a Scuderia Ferrari márkáját viselik, belső szélessége 17 mm a külső pedig 24,2 mm.

Céljaik között szerepel többek között az is, hogy a tervezések során a közúti, a hegyi és a városi, valamint az elektromos kerékpározásnak is teret adjanak.

Triatlon koncepció

Bár még csak egy ízelítőt adtak belőle, mégis a triatlon koncepció képviseli az első tényleges mérnöki együttműködést a két olasz cég között. A tervek szerint a végső vázban integráltan lesz elvezetve mind az elektromos váltórendszer, mind a hidraulikus tárcsafék kábelei. A Bianchi-Ferrari projektekre még egyelőre nem jelentettek be konkrét időkeretet.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet