Teszi fel a költői kérdést a világbajnoki ezüstérmes kerékpáros. Ritka, hogy hazánk korábban egyetlen Grand Tour-résztvevője, Bodrogi lászló interjút ad egy hazai lapnak, ám a Magyar Nemzetnek ezúttal kivételt tett.

Hirdetés

Az interjúban hosszasan beszélgetnek arról, hogy mi lett volna ha a fontos versenyeken, világbajnokságokon előtte végzőkről utólag nem derül ki több esetben is, hogy doppingoltak. Bodrogi a 2000-es vb időfutamot hozza fel példának, de említhetné a 2003-as Tour de France utolsó időfutamát is, ahol ugyan negyedik lett, de az előtt végzett versenyzők (David Millar, Lance Armstrong, Jan Ullrich) utólag bevallották (vagy kiderült róluk), hogy tiltott szert használtak abban az időszakban. Bodrogi azt is elmeséli, hogy már nem egy gyárban dolgozik, új hivatást talált magának.

Valter Attila Giro-részvételéig Bodrogi László volt az utolsó és egyetlen magyar, aki valaha háromhetes kerékpárversenyen vett részt. Pályafutása alatt hétszer indult GT-n, abból ötöt fejezett be és legjobb eredménye a 2007-es Vuelta időfutamán szerzett második helye volt.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet