Bringás dalpárbaj – Hallgass meg napi két számot és dönts!

A csapból is az új Queen film, a Bohém Rapszódia folyik, így nem kerülhetjük meg azt a tényt, hogy a világ egyik leghíresebb bringás nótáját ez a zenekar szolgáltatta. Mit lép erre a Flowcycle?

Ha elég nyitott vagy a különböző stílusokra, ez a rovat neked való. Az elkövetkezendő bő két hét során a segítségetekkel kísérletet teszünk arra, hogy megtaláljuk a legjobb bringás zeneszámot. Minden cikkben nagyjából azonos stílusban mutatunk két számot, amelyek közül csak egy juthat tovább a döntőbe. Kíváncsiak vagyunk, hogy a végén mi lesz a Flowcycle olvasók dala. A sorozatot eddigi részeit a dalpárbaj címke alatt érhetitek el.

Kezdjük két klasszikussal abból az időből, amikor még sokan nem is éltetek 😉 Előző/Következő gombokkal tudsz léptetni közöttük.

1. Pink Floyd – Bike

1967-es Piper of the gates of dawn albumról. Érdekes (ez a diplomatikus jellemzés) meghallgatni az abban a korban forradalmian újító, kísérleti hangzást és zenei ötleteket, amit magnóval vettek fel, szerkesztettek, játszottak le visszafelé, gyorsítva/lassítva. A sztori egy csajozós szöveg költői képekben előadva. Hősünk egy lánynak ajánlja fel szép sorban mindenét, amit fontosnak tart az életéből: kezdi a kölcsön kért bringájával és a végén felvillantja annak a lehetőségét, hogy közösen menjenek be a zeneszobába. Nem kell sokat gondolkodni, hogy mi mit jelenthet. Tippünk: A bringa ebben az esetben a jól funkcionáló és minden csábításra alkalmas fícsőrrel rendelkező emberi test.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet