Éppen csak véget ért az I Bike Budapest felvonulásból kinőtt Bringás Rekord Hét, máris folytatódik a játék – immáron nemzetközi szinten.

Hirdetés

2017-ben Budapest is csatlakozott a European Cycling Challenge-hez, az európai városok közötti legnagyobb kerékpáros versenyhez. A május 1. és 31. közötti kihíváson a főváros más európai városokkal mérheti össze magát a kerékpáros közlekedésben.

A verseny időtartama (május 1–31.) alatt a részt vevő európai városokban a kerékpárral közlekedők az ingyenesen letölthető Naviki mobilapplikációt használva versenghetnek egymással a megtett kilométerek alapján. Az applikáció az út során érdekes és hasznos helyeket (éttermek, műemlékek, bárok stb) is ajánl.

A városon belüli és az európai városok közötti játékos versenynek köszönhetően egyre többen választják a városi közlekedéshez a kerékpárt. Az évente megrendezett rangos európai versenyen tavaly 52 városból 46 ezren körülbelül 4 millió kerékpárral megtett kilométert rögzítettek a mobilapplikációban.

Az ECC egyben a Bringás Rekord Hét kibővítése is, hiszen továbbra is rendkívül hasznos adatokkal szolgálhatunk majd a jövő kerékpáros infrastruktúráinak tervezése kapcsán.

Hirdetés
VIAECC2017
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet