Szeptemberben autómentes világnap! De szerepel még rengeteg teljesítmény- és élménytúra, valamint verseny is az e havi naptárban.

Mátra kör / 2017.szeptember 8.

A Gyötri Triatlon Klub – kétéves kényszerű szünet után – 24. alkalommal rendezi meg a Mátra Kör Országúti Kerékpárversenyét. A több mint két évtizedes múltnak köszönhetően a verseny a magyarországi amatőr kerékpárosok egyik kedvenc rendezvényévé vált. Az idén újraindul a Mátra Kör és a versenyzők a szokásos 73 km-en állhatnak rajthoz. Ez a táv nehéz, de teljesíthető kihívást jelent a felkészült amatőröknek a Mátra festői környezetében.

További információk ezen a linken.

III. Tekerj Sopron – Országos autómentes nap / 2017. szeptember 16.

Az európai autómentes nap, nem hivatalos nevén autómentes világnap 1998-ban került először megrendezésre. A rendezvénysorozat célja elsősorban az, hogy felhívják a társadalom figyelmét a környezettudatosság fontosságára. Az európai mobilitás hét, amit idén szeptember 16 és 22 között rendeznek meg idehaza, és amiről a Flowcycle oldalán is bővebben lehet majd olvasni, szoroson kapcsolódik az autómentes világnaphoz. Sopron harmadik alkalommal csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. Az egész városban kerékpáros felvonulások és színes programkavalkád várja majd az érdeklődőket.

További információk ezen a linken.

Bike Run Fest / 2017. szeptember 16-17.

Két napos kerékpártúrát szervez a Bike Run Fest. A kiindulópont Sopron, ahonnét Ausztria egyik látványos településéig, Puchberg am Schneeberg városáig tekernek el a résztvevők. Az első napon a jelentkezők mintegy 75 km-t, a második napon pedig körülbelül 110 km-t tesznek meg. A rendezők várnak minden olyan regisztrálót, akik szívesen csatlakoznának, és úgy érzik, hogy képesek teljesíteni ezt a távot kerékpárral. A kiránduláson szervizkocsiról, csomagszállító autóról, frissítőről, motoros és egészségügyi kísérőkről is gondoskodnak.

További információk ezen a linken.

Tour de Debrecen 2017 / 2017. szeptember 17-18.

Szeptember közepére ütemezte Debrecen a nagyszabású kerékpáros programját, amin túrákra és versenyekre lehet nevezni különböző kategóriákban. A családosoknak a 12 km-es Capriolo, valamint a 7 km-es BestFM túrát, a hobbi sportolóknak pedig mindezek mellett az 55 km-es CTM, a 20 km-es TóSport MTB, avagy a 40 km-es JóBringa MTB teljesítménytúrát ajánlják. A versenyzők a 120 km-es Bianchi Debrecen Maratonon, az 55 km-es Debrecen Autó országúti versenyen, a 40 km-es VelenceBike MTB kihíváson, vagy a Hashtagg Trial Cup versenyen mérettethetik meg magukat.

További információk ezen a linken.

IV. Pákász futam / 2017. szeptember 23.

Idén ismét jótékonysági céllal futhatsz, kerékpározhatsz, görkorcsolyázhatsz, vagy éppen gyalogtúrázhatsz a negyedik Pákász futamon. A kerékpárosok és a görkorcsolyázók egy 18 km-es, valamint egy 38 km-es táv közül választhatnak, amelyek Szeghalom irányából indulnak.  A futók családi (500 m), gyerek (1 km), avagy városi (5 km) távon indulhatnak a negyed- és a félmaraton (≈10,5km, ≈21 km) mellett. A gyalogtúrázók pedig természetközeli útvonalakat bejárva 15 km-es, 25 km-es, illetve 35 km-es távra jelentkezhetnek.

További információk ezen a linken.

Világbajnokságok hónapja

Ebben a hónapban rendezik mind a mountain bike, mind az országúti szakágak világbajnokságait. A montisok küzdelmeit szeptember 5-10 között kísérhetjük figyelemmel, ők Ausztráliában, Cairns-ben csapnak össze a szivárvány színű trikókért.

Az országúti világbajnokság a norvégiai Bergenben lesz szeptember 17-24 között ahol a várhatóan hűvös, esős időjárás okozhat majd meglepetéseket.

 

Ha ezek a programok nem nyerték el a tetszésed, akkor nézz bele a bringás eseménynaptárunkba, ahol még számos egyéb programot is találsz.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet

*