A július végi programtervezet igen erősre sikeredett. Győrben az EYOF rendezvényén szédítik majd meg a sportolók és az előadóművészek a résztvevőket, Londonban a Prudential RideLondon várja az érdeklődőket, Balatonon pedig egy 24 órás versenyre lehet benevezni.

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) / 2017. július 23 és 29.

Infinety hirdetés

A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) már július 23-án megnyitja kapuit az érdeklődök előtt, méghozzá egy látványos nyitóünnepség kíséretével. A kerékpáros programok érdemi része azonban július 25-én és 27-én várható, ugyanis ezeken a napokon kezdetét veszi az országúti időfutam és a mezőnyverseny. A versenyprogramok mellett számos kísérőprogram közül lehet majd válogatni.

További információk ezen a linken.

Prudential RideLondon / 2017. július 28-30.

Most a londoni magyarokhoz is szólunk, ugyanis az Egyesült Királyság fővárosa ad otthont a Prudential RideLondon sporteseménynek, ami 2013 óta él a köztudatban. A háromnapos rendezvényt talán az I Bike Budapesthez tudnánk hasonlítani. A helyi közlekedési szervek a kormánnyal közösen próbálják felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedésre. A kerékpáros aktivisták célja pedig a helyi infrastruktúra fejlesztésének biztosítása. Július 30-án a profi bringások is a mezőny élére állnak, de az amatőr és a kezdő kerékpárosok számára is készülnek programokkal és versenyekkel. A kerékpárversenyt 2011-ben rendezték meg először, de idén már a World Tour versenynaptárba is bekerült.

További információk ezen a linken.

XVII. 24 órás MTB váltóverseny / 2017. július 28-30.

Július végén a balatoni 24 órás MTB váltóverseny terepén küzdhetnek meg azok, akik jelentkeznek a kihívásra. A második napon kezdődik a dolog érdemi része. A csapatok megérkezése és a táborverés után a technikai értekezletet és a versenytájékoztatót követően délkor állnak rajthoz a nevezők. Másnap ugyancsak délkor történik a befutó, majd délután 14 órakor ünnepélyes keretek között kihirdetik az eredményeket. Ez így olvasva most elég brutális teljesítménynek tűnhet, de a szervezők külön felhívják arra a figyelmet, hogy ez nem csak egy bringaverseny. Nyári vakációs, valamint csapatépítő programként is hirdetik, aki pedig nem akarja vállalni a 24 órát az a 12 órás versenyen is részt vehet. Az győz, aki 24 óra alatt a legtöbb kört teszi meg.

További információk ezen a linken.

Vallon Körverseny / 2017. július 26-ig.

A háromhetes Tour de France után bekapcsolódhatunk a Vallon Körverseny élő közvetítéseibe az Eurosport 1 csatornáján. A részletekről ezen a linken olvashatsz.

A hónap végén azonban két másik kerékpáros verseny is a képernyőkre kerül. Az egyhetes Lengyel körversenyről itt (Peter Sagan is indul), a Clasica San Sebastian egy napos programjáról pedig ezen a linken tudhatsz meg még több információt.

 

Ha ezek a programok nem nyerték el a tetszésed, akkor nézz bele a bringás eseménynaptárunkba, ahol még számos egyéb programot is találsz.

 

Borítókép: pexels.com

Infinety hirdetés
Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet

20 + tizennégy =