Így tölti az elemeket egy bringás a korlátozások alatt

Fotó: Szabolcs Bazsó / Strava

A korlátozások és járványhelyzet súlytotta mindennapokban a szokásosnál is fontosabb, hogy vigyázzunk nem csak fizikai, de mentális egészségünkre is. Most megmutatjuk, hogy a Flowcycle Strava csoportjának bringásai hogyan töltik vissza az elemeket ebben a nem éppen könnyű időszakban.  

Hirdetés

Velencei-hegység: Turistamentes tempózás 🚷

Bringásként érdemes kihasználni a csendesebb hétköznapokat tekerésre. Dávid a Velencei-hegységben élvezte ki az üres erdei ösvényeket. A táv kicsivel 60 kilométer alatt volt ugyan, de szintből azért 1000 méter felett volt a magányos edzés.

Laza 1 óra

Szabolcs megmutatta, hogyan lehet egy óra alatt visszatölteni lelkünket és testünket a feszült mindennapokban. Ez mindannyiunk számára hasznos lehet a mostani helyzetben, vegyünk róla példát. Ha nagyon nem jól alakulnak a dolgok, akár egy órácskára is érdemes kiszakadni a problémákból, és tekerni egy kört. Ilyenkor nem a megtett táv, vagy szint számít, csak az, hogy visszatöltsük a lemerült elemeket.

Fotó: Szabolcs Bazsó / Strava

Hideg és fagyos

Az elmúlt hetekben kényeztetett minket a tavaszi időjárás, azonban erre a hétre már hűvösebb, szelesebb körülmények között kellett tekernünk. Lászlót ez sem tartotta vissza egy fagyos százas körtől a Zempléni-hegységben. Közel 1600 méteres szintkülönbség, 63,7 km/órás maximum sebesség, egy KOM és jó pár PR is akadt ebben a hideg edzésben. A Zemplén pedig még hófoltos, emlékeztetve minket arra, hogy a tavaszra még picit várnunk kell.

Fotó: László Benke / Strava

Budapestről Tatára

Daniel is igazán kitett magáért a héten, hiszen Budapestről egészen Tatáig tekert a Gerecsén át. A 150 kilométer feletti távhoz közel 1600 méteres szint társult számos PR-ral. Neki is borús, hűvös és igencsak szeles időjárás jutott ehhez a hosszúhoz, a Tatai-tónál már kifejezetten barátságtalan időjárás fogadta. Daniel igen változatos terepen tekert, aki kedvet kapott egy nem túl monoton hosszúhoz, ajánljuk, hogy nézzen rá erre az útvonalra.

Jóérzések

Gergelynek igazi bringásként egy 200 kilométeres menet okozott jóérzéseket. Ezt a nem éppen rövid távot 6 óra 41 perc alatt tolta le, és ahogy sejthető bezsebelt néhány KOM-ot is a Budapest-Balassagyarmat-Budapest útvonalon. Van, akinek erre van szüksége, hogy szebbnek lássa a világot.

Fotó: Szarka Gergely / Strava

Címlapfotó: Szabolcs Bazsó


Vigyázzatok továbbra is testi-lelki egészségetekre, és tekerjetek amennyit csak tudtok. Várjuk továbbra is élményeiteket a Flowcycle Strava csoportjában!

Hirdetés
Fodor Andrea
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet