Reggel kómásan felkelsz az ágyból, rohamfuttában összekapod magad, és már pattansz is a nyeregbe? A tested nem biztos, hogy hálás lesz érte, amikor farkaséhesen, űzött vadként megjelensz a munkahelyeden, vagy ha túra közben hirtelen elgyengülnek a térdeid a leeső vércukrod miatt. Csavarj egyet a történeten, és ezentúl reggelenként ülj le pár percre a tányérod elé. Mutatjuk, hogy mi legyen rajta.

Hirdetés

Válogass az ízes falatokból kedvedre

A reggeli kalóriabevitel fontos. Azonban, ha eddig még nem volt szent szokásod a reggelizés rituáléja, ne egy nagy túra előtt kísérletezz az új ízekkel, hiszen könnyen visszaüthet a nem ínyedre való lakoma. Ideális az, ha a már megszokott kedvenceidet fogyasztod.

Fogások, amik biztosítják számodra a kellő kalóriabevitelt:

  • müzli vízzel, (növényi) tejjel, joghurttal,
  • teljes kiőrlésű péksütemény tejjel, vagy gyümölcslével,
  • zabkása és tojás.

Ha nem megy a reggelizés, ne erőltesd, de az útra pakolj el magadnak néhány müzliszeletet, energiaszeletet/gélt és persze vizet, vagy izotóniás energiaitalt.

Ne edd magad túl!

Ha túl sokat habzsolsz, diszkomfort érzésed elkísér az úton. Gondolj arra, hogy bicajtúra közben is tarthatsz majd étkezési szünetet, illetve a munkahelyeden is beiktathatsz például egy gyümölcsös, vagy joghurtos tízórait, és már kész is az energia utánpótlás.

Hello kávé, bye kávé?

A kávé dúskál a koffeinben, és vizet von el a szervezetből. Ez a tulajdonsága sportolás előtt főként nem túl szimpatikus. Ha nagyon szereted, akkor ne vond meg magadtól, de igyál mellé vizet.

De nekem nincs időm reggelizni!

Valóban? Figyeld meg a reggeli szokásaidat, és el fogsz ámulni rajta, hogy mi mindennel elmegy az idő. Ilyen lehet a szundi gomb sokadszori megnyomása, a közösségi hálók ellenőrzése, vagy az e-mailek olvasása. Ha pedig még előző nap előkészíted a reggeli ruhatáradat, és a bringádat az útra, máris hosszú perceket nyersz a reggeli elfogyasztásához.

Jó étvágyat, és szuper tekerést kívánunk!

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Tisztelt szerző! Sajnos még mindig a kalóriatöblet jelent megoldást fizikai igénybevétel alkalmával. Nem ilyen egyszerű, mivel teljesen más egy sportoló, ill.egy átlagos képességű ember igénye. Azonban egy gabona-tejtermék-gyümölcs kombó (ezt zabálják sokan) biztosan agyoncsapja a hosszútávú teljesítmény leadását! Persze aki állandóan szénhidráton él, nem is képes egy jót tekerni, ezért nem tudja megérteni, hogy miért kellene inkább előző nap vacsorával megalapozni az élménykerékpározást, nem pedig reggelivel agyonvágni… Mert a szervezet emészt, vagy teljesít! Üdvözlettel

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet