Míg a legtöbb országban azon dolgoznak a városvezetők, hogyan ösztönözzék az embereket a kerékpáros közlekedésre, addig Grant Shapps épp szigorítani készül.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság közlekedési államtitkára elég határozott tervekkel szeretné megregulázni a szabályszegő kerékpárosokat.

Bevezetné a rendszámtáblát, a kötelező biztosítást és a sebességkorlátozásokat is kiterjesztené a kerékpárosokra is.

Párizs már 2022-ben kitiltja az autókat a belvárosból

Saját bevallása szerint nem szeretné megtörni a kerékpározás népszerűségét, de szükségesnek tartja a szigorításokat. Szerinte nem lóghatnak ki a közlekedési szabályozás alól a kerékpárral közlekedők sem, nem úszhatják meg a felelősségre vonást, ha megszegik a közúti szabályokat.

Nem először tett már hasonló kijelentéseket, melyekben kritikusan lép fel a kerékpárosokkal szemben. Véleménye szerint komoly veszélyt jelentenek a gyorsan közlekedő és felelőtlen kerékpárosok, szabályozást sürget a témában. A biztosítás szükségességét is azért emelte ki, ha egy kerékpáros okoz balesetet, akkor megoldott legyen a kártérítés a balesetet elszenvedett fél számára is.

Alapvetően szabályozás nyilván szükséges, ha növekszik a kerékpárosok által okozott balesetek száma. Azonban a fent említett szigorításokat eddig egyedül Észak-Korea vezette be a világon – nem véletlenül. A bejelentést követően pedig érthetően elég hangos és megosztó vita alakult ki arról, hogy szükséges-e ilyen mértékű szigorítás.

A javaslat várhatóan ősszel kerül a döntéshozók elé, így bármilyen fejlemény esetén frissítjük majd a cikket.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet