A rengeteg fejkamerás videó miatt manapság elég magasra került az átlag néző ingerküszöbe, már ami a montis videókat illeti. Amit viszont most mutatunk, az valami hátborzongató…an gyönyörű.

Hirdetés

Alexis Righetti egy lehetne abból a sok száz vloggerből, akik tucatjával töltik fel a goprós videóikat a YouTube-ra. Righettinek azonban van pár fura szokása: hátán viszi a kerékpárt és nem használ biztosítókötelet. És aztán le is jön bringával. Az alábbi videóban a Pireneusokban található 2785 méter magas Canigou hegyre másznak fel – bringával a hátukon, biztosítókötél nélkül. Sokaknak már önmagában is nehézséget okozna egy ilyen hegy megmászása, nemhogy komoly túrafelszereléssel és bringával. Righettiék filmje azonban a csúcson nem ér véget, sőt, éppen csak a hegy tetején töltött éjszaka után kezdődik a lényeg.

A sziklás hegygerincről ahol csak lehetséges, a bringa nyergében ereszkednek le. Bár a videóban nem nézhetjük végig a teljes lejtmenetet, de még így is tömör gyönyör minden része. Righettiék ugyanis nem csak a veszélyt örökítették meg, hanem mind a 17 percben velünk van a természet és az emberek alkotta szépség is.

Tovább böngészve a csatornát azért a sok szép videó mellet találni olyat is, amikor nem adja ki. Vicces, amikor 200 méteres szakadékon törnek ripityára a bringa kerekei, majd a viharvert bringás csak annyit mond.

Azt hiszem leesett a láncom.

 

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet