Amennyiben igennel válaszoltál kérdésünkre, van egy remek hírünk! Ha egyszer túl leszünk a mostani világjárványon, és egy igazán extrém bringatúrát szeretnénk, akkor akár már Csernobilt is feltehetjük a bakancslistás térképünkre.

Hirdetés

Az ukrán miniszteri hivatal ugyanis megelégelte, hogy Csernobil évek óta a kalandvágyó turisták célpontjaként szabályozás híján veszélybe sodorja a felelőtlen látogatókat. 2019-ben már több, mint 120.000 ember látogatott el ide, a kísértetváros környékére. Mivel az érdeklődés egyre csak nő, úgy döntöttek, hogy kialakítanak biztonságos útvonalakat a lezárt területen, melyeken vezetett túrák során betekintést kaphatnak a kíváncsi látogatók ennek a vidéknek a rejtett részeibe. Így a turizmust a gazdaság fellendítésének a szolgálatába állíthatják, és fejlődésnek indulhat a csernobili lezárt terület.

Ennek a programnak a részeként átadtak egy 45 kilométer hosszú kerékpár útvonalat is a területen. Minden túrához két kísérő csatlakozik majd, és biztosítják a transzfert is a helyszínre. Azt remélik, hogy a sportolni vágyó látogatók kalandokkal teli, extrém utazásként élik majd meg a programokat.

Természetesen a mostani járványhelyzetben az útvonal és a túratervek is egyelőre csak papíron léteznek, de izgatottan várjuk majd az első kerékpáros turisták beszámolóit a kalandról!

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

1 hozzászólás

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet