Sajtótájékoztató tartottak péntek délután Budapesten, a CCC World Tour keretébe a héten felkerülő Valter Attila részvételével. A rendezvényen kiderült, hogy a lengyel csapat feltett célja, hogy elindítsa a magyar versenyzőt a jövőre hazánkból induló Olasz Körön.

Magyarországon először szerepelt nyilvános sajtóeseményen Valter Attila, mióta a héten hivatalossá vált, hogy a CCC World Tour csapatában folytatja pályafutását. A rendezvényen, melynek nagy kérdése az volt, számíthatunk-e a tehetséges magyar versenyző indulására a jövő évben Magyarországról induló Giro d’Italián, képviseltette magát a lengyel csapat egy sportigazgatója és a magyarországi Nagy Rajt szervezői is.

Hirdetés

Valter Attila is World Tour csapatban folytatja

A sajtótájékoztató nyitányaként Dr. Nagy Zsigmond, a Nemzeti Sportügynökség elnöke beszélt arról, mekkora mérföldkő a magyar sport életében a Giro megrendezése. Megemlítette, hogy személyes élménye kötődik Bodrogi László indulásához a pekingi olimpián, és reméli, hogy a magyar versenyzők szereplésével az Olasz Körön ez az öröm újra megvalósul majd.

Tőle a szót Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos vette át, aki kiemelte, hogy bár olyan világsztárokat sikerült a versenyre csábítani, mint a háromszoros világbajnok Peter Sagan, az élmény akkor lenne teljes, ha a szurkolók egy hazai versenyzőnek szoríthatnának az utak mellett. Elmondta, úgy érzi, a szerény és szimpatikus Valter tökéletes a feladatra.

Peter Sagan ott lesz a Giro budapesti rajtjánál

A CCC részéről Piotr Wladecki sportigazgató állt a sajtó rendelkezésére, aki azzal kezdte beszédét, hogy kiemelte, lengyelként némi irigykedéssel figyeli a magyar Giro Rajt előkészületeit. Elmondta, hogy Valterra még a 2018-as Szlovák Körön figyelt fel, már itt sejtette, hogy ő lehet majd a csapatban a szponzorok által régóta kért magyar versenyző. Kiderült, hogy a magyar bringás World Tour csapatba kerülése a Tour de l’Aveniren szerzett szakaszgyőzelmét követően vált biztossá. Ezt követően rátért Valter indulási esélyeire a jövő évi Girón, és elhangzott a sajtótájékoztató alighanem legfontosabb bejelentése:

Valter neve szerepel a csapat Giro keretét tartalmazó szűkített listáján. Az a célunk, hogy ott legyen a versenyen.

A lengyel sportigazgató persze garanciát nem tudott adni Valter indulására, a magyar versenyzőnek a tavasz során számos versenyen kell bizonyítania, hogy kiérdemelje helyét a keretben. A sajtótájékoztató után kérdésünkre elmondta, hogy Valter vélhetően egy spanyol vagy francia többnaposon kezdi meg a szezont, majd olyan egyhetes World Tour versenyeken kaphat lehetőséget, mint a Katalán Kör. A végső döntésre, hasonlóan a Mitchelton Scott bejelentéséhez Peák Barna indulásával kapcsolatban, 3-4 héttel a verseny előtt kerülhet majd sor.

Természetesen megszólalt maga Valter Attila is, aki azzal kezdte, hogy a World Tour szerződéssel olyan dolog vált valóra, amiről két éve álmodni sem mert. Úgy érzi a legnagyobb lépést ezzel teljesítette, de még sokat kell dolgoznia a Giro indulásért. Érzi a nyomást a hazai közvélemény részéről, de úgy gondolja, ez csak segítségére lesz a helye kiharcolásához a csapatban.

“Ehhez persze fontos lesz, hogy a tavaszi versenyek során fel tudjam venni a World Tour ritmusát” – mondta a magyar versenyző.

Elmondta, hogy a szezon első célja természetesen a hazai Nagy Rajton való indulás lesz a számára, a sajtótájékoztató után pedig kérdésünkre elárulta, hogy ha minden jól megy, az év további részében az olimpiai és az U23-as világbajnoki indulásra koncentrál majd.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet