A négyszeres Tour de France-győztesnek csapata nem tudta garantálni az első számú versenyző szerepét, így a kenyai-brit új alakulat után nézett. Froome a frissen World Tour státuszt kapott Israel Start up Nation csapatában folytatja 2021-től.

A koronavírus okozta kényszerszünet talán egyetlen valóban izgalmas témáját a 2019-ben súlyos balesetet szenvedett Chris Froome lehetséges eligazolása okozta. Napjaink egyik legnagyobb Grand Tour-sztárja balesete után csak 2020-ban térhetett vissza, és a szezon elején nem volt lehetősége maradandót alkotni, így kérdésessé vált, hogy csapatában, az Ineosnál ki lesz az elsőszámú ember a Tour de France-on.

Froome legutoljára 2018-ban nyert Grand Tourt, akkor is a Giro d’Italiát, ugyanis a Francia Körön kipihentebb csapattársa, Geraint Thomas győzött. Egy évvel később nem csak balesete, hanem a fiatal szupersztár, Egan Bernal győzelme kavarta tovább a kártyákat a csapatnál. A kolumbiai ki is jelentette, hogy alap esetben nem szándékozik beállni Froome mögé.

Az Israel Start-Up Nation részéről megerősítették Froome igazolását, aki vélhetően náluk fejezi majd be a pályafutását.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet